Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

1.d laver årsprøve på Folkemødet, og de glæder sig til alt – på nær én ting

En gymnasieklasse fra Herlev kan se frem til en noget utraditionel årsprøve. De skal nemlig lave den på Folkemødet på Bornholm.

En årsprøve i samfundsfag leder normalt tankerne hen på en skriftlig opgave, der skal afleveres på skolen inden et bestemt tidspunkt. Men sådan er det ikke i 1.d på Herlev Gymnasium & HF.

Her har samfundsfagslærer Kristina Pilmark været tovholder på at arrangere, at hele klassen laver årsprøven – ikke i Herlev – men på Bornholm. Og ikke nok med det. Klassens elever har også sagt ja til at være Herlev Bladets udsendte reportere i dagene fra 13. juni til 15. juni, hvor de skal afdække emner som klima, kendisser, folkelighed, kulturen, politikere og medier. Nå ja, og så skal de selvfølgelig gå rundt og lodde stemningen fra mødet, der har eksisteret siden 2011 og kan beskrives som et demokratisk ‘sort hul’, der i de tre suger alt og alle inden for politik, kultur-, forenings- og erhvervslivet til sig.

Ugen efter kan herlevborgerne se frem til elevernes reportager, som de laver gruppevis.

Helt ikke i telt

Herlev Bladet har besøgt klassen inden afrejsen for at høre, hvad eleverne glæder sig til, selvom det der fylder meget lige nu, er noget, som mange af dem bestemt ikke glæder sig til.

»Det var ikke noget, jeg havde lyst til til at starte med. Altså jeg glæder mig, men det er bare det der med at sove i telt. Men jeg tænker, at selve idéen er god med de forskellige aktiviteter,« lyder det fra en af fyrene, der bakkes op af en anden:

Jeg tror, det bliver rigtig godt. Og så er det en meget fed måde at få undervisning på, fordi man kommer ud og ser det

»Altså det er fedt, vi skal afsted, men det er lidt udfordrende, at man skal sove i telt. Vi er ikke vant til det,« siger han, mens en pige tilføjer, at man ligger ‘ekstremt dårligt’.

Eleverne skal ligge i en ‘ungecamp’ sammen med andre unge fra resten af landet, oplyser læreren.

Fedt at komme ud

Når det er sagt, glæder alle elever sig til selve Folkemødet.

»Det er en god måde at lære hinanden bedre at kende på. Jeg tror, det bliver rigtig godt. Og så er det en meget fed måde at få undervisning på, fordi man kommer ud og ser det. Når man er udenfor, sker der lidt mere, og man kan få flere synsvinkler på,« vurderer en af eleverne.

Udover reportagerne til lokalavisen skal eleverne som en del af årsprøven blandt andet også kontakte og interviewe en udvalgte organisationer, som deltager på Folkemødet.

Kristina Pilmark fortæller, at klassen også har deltaget på Ungdommens Folkemøde, hvor de skrev en reportage til et skoleblad, så reportertjansen er ikke helt fremmed for de unge, som altså helt eksklusivt beretter fra Folkemødet i spalterne i uge 25.

FAKTA om Folkemødet på Bornholm

Beskriver sig selv som ‘hele Danmarks demokratifest’, hvor borger og beslutningstager mødes.

Holdes altid i uge 24 i Allinge og har eksisteret siden 2011.

Sidste år var der omkring 60.000 besøgende, men rekorden er 114.000 i 2019.

1.d skal lave deres årsprøve på Folkemødet på Bornholm. De glæder sig – bare ikke til at sove i telt. Foto: Kenneth Hougaard.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!