Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Galleri: Børn kommer i vandet på biblioteket

Den årlige Børnekulturdag bliver holdt denne fredag, hvor de ældste børn i Herlevs børnehaver deltager i kulturelle og idrætsmæssige aktiviteter.

»Vi har kørt i bus, det var sjovt,« lyder det fra fire-årige Harald.

Han er en af mere end 200 børn født i 2019, som deltager i Herlevs årlige Børnekulturdag, Harald går i børnehaven Sommerhaven i Hjortespring. Det var sjovt at køre i bus til biblioteket, men turen var næsten alt for kort, Harald kunne godt have tænkt sig at køre endnu mere rundt.

Så kan de lære kulturlivet og kulturinstitutionerne at kende,

Lærer kultur at kende

Hvert år inviterer kulturinstitutionerne i kommunen den ældste årgang i byens børnehaver til en særlig dag, hvor de kan møde kultur- og fritidslivet.

»Så kan de lære kulturlivet og kulturinstitutionerne at kende, for nogen er det deres første besøg på biblioteket i dag,« siger Tine Leschly Baadesby, kulturkonsulent i Herlev Kommune.

»Intentionen med dagen er via inddragende workshops at give børnene oplevelser og kropslige erfaringer med udvalgte emner og introducere dem til forskellige udtryksformer indenfor kunst, kultur og idræt,« supplerer Sandra Paldrup, leder af Oplevelse og Læring i kommunen.

Fisk og krabber

Temaet for mange af aktiviterne var vand, som er en gennemgående rød tråd på biblioteket i 2024. På en af aktiviteterne skulle børnene både være fisk og krabber henover gulvet.

»Vi har lavet fisk, og vi har også lavet en båd. Vi har spist, og så fik vi armbånd på, da vi kom herhen,« lyder det begejstret fra Harald, og hans ven Marcus, som også er fire år, fortæller videre:

»Vi har sunget, og så har vi gået op af en trappe, som var en Legotrappe, og nu skal vi snart se teater.«

Aktiviteterne i og omkring biblioteket var inddelt i teater, dans, musik, billedkunst og idræt, primært indenfor, men en enkelt aktivitet – idræt – var på en græsplæne ved biblioteket. Børnekulturdagen er blevet holdt siden 2017.

Deltagende institutioner fra Kultur- og idrætsområdet i 2024 er: Herlev Medborgerhus og Teaterbio, Herlev Musikskole, Herlev Billedskole, Herlev Bibliotek og Idrætscenter Herlev.

LÆS OGSÅ: Børnekulturdagen i fjor

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!