Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Både plads til fest og melankoli: Den følsomme storsvindler

Herlev Bladets anmelder er egentlig ikke så glad for musical, men han må overgive sig til Catch Me If You Can i Herlev Teaterbio, som kan opleves til 15. juni.

Allerførst må jeg lige bekende en ting. Jeg er ikke særlig vild med genren musical. Det er der mange andre, som er, men personligt foretrækker jeg enten en koncert eller en teaterforestilling, hvor der bliver talt, og musikken i hvert fald holdes på et begrænset plan.

Jeg holder meget af både skuespil og musik, men altså helst hver for sig. I en musical synes jeg ofte, at musikken forstyrrer en spændende dialog.

Nu er sagen, at jeg her anmelder en musical, nemlig Catch Me If You Can opført af Herlev Musical & Teater i Herlev Teaterbio, som kan opleves frem til lørdag 15. juni.

Musikken svingende fremragende til den fascinerende fortælling om Frank Abagnale Jr.

Musikken på første sal

Og ok, der var nok lige lovlig meget musik i den i det lange løb til min smag, men jeg må erkende, at musikken svingende fremragende til den fascinerende fortælling om Frank Abagnale Jr. Skuespillerpræstationerne var også i top, så jeg gik derfra mig en rigtig god oplevelse rigere og med stor beundring for det store frivillige arbejde, som mange mennesker har leveret foran og bag scenen. Det er gennemført det her!

Orkestret i Catch Me If You Can sidder i første sals højde over skuespillerne, hvilket skaber en god effekt allerede fra begyndelsen, hvor de leverer jazzet stemning til handlingen. Den første scene er i lufthavnen, hvor FBI endelig har omringet Frank Abagnale Jr., som de har jagtet i årevis. Publikum bliver inddraget på en utraditionel måde fra begyndelsen, hvor to stewardesser blandt andet fortæller, at alle bør spænde sikkerhedsbælterne, og hvor lang tid turen forventes at vare. Det gør, at tilskuerne er oppe på mærkerne fra begyndelsen.

Og så begynder det ellers med en blanding af festfyrværkeri og tumult, og Frank Abnagale Jr. erkender, at han nu er anholdt, men han beder dog FBI-folkene om, om han ikke lige kan fortælle sin personlige historie, som har ledt frem til anholdelsen i lufthavnen. Og det er denne fortælling, som er handlingen i musicalen.

Musical, Herlev Teaterbio, Catch Me If You Can
FBI-lederen Carl Hanratty spilles sublimt af Andreas Lakshøj-Hansen med både hårdhed og sårbarhed. Foto: Jannik Jac Yhde og Louise Eriksen

 

Forældrenes skilsmisse

Frank Abnagale Gr. spilles imponerende af Mathias Lakshøj-Hansen. Frank er født i de første efterkrigsår, efter hans mor, som er fransk, har mødt hans amerikanske far i Frankrig i slutningen af anden verdenskrig, familien bor i en forstad til New York. Man kan se, at Frank ikke har sine evner fra fremmede, faderen udfører også svindelnumre, dog i mindrestok end sønnen senere formår, og han slipper heller ikke så godt fra dem.

Franks verden bryder mere eller mindre sammen, da forældrene bliver skilt, da han er 16 år, og det er som følge af denne skilsmisse man skal se hans karriere som storsvindler de kommende år. I stedet for at vælge at bo hos sin mor eller sin far, vælger han simpelthen at forsvinde og gå sine egne veje. Han rejser rundt og har et kæmpe forbrug af falske checks, han får snydt ind til jobs som både pilot og læge, der er hurtige piger, men han formår også at blive stormende forelsket i Brenda. Han har følelserne med, og forældrenes skilsmisse bliver ved med at forfølge ham, uanset hvor stor succes han har med sine svindlerier.

Udover Frank følger man også FBI-korpset med lederen Carl Harratty i spidsen. Og her kommer man også ind bag den personlige facade. Og mødet mellem Frank og Carl er ganske rørende.

Musical, Herlev Teaterbio, Catch Me If You Can
Forældrenes skilsmisse spiller en stor rolle for Frank. Foto: Jannik Jac Yhde og Louise Eriksen

 

Medlevende publikum

Catch Me If You Can er baseret på en virkelig historie, som den rigtige Frank Abagnale Jr. udgav i bogform i 1980, efter han var kommet ind på rigtige side af loven, man er dog i tvivl om hvor meget denne Frank overdriver sine handlinger og sin formåen. Bogen blev siden filmatiseret af Steven Speilberg i 2002 med Leonardo DiCaprio og Tom Hanks i hovedrollerne. I 2011 blev det til en musical, som nu i en bearbejdet form kan opleves i Herlev.

Publikum var oppe på mærkerne fra begyndelsen, og det var de sådan set gennem hele forestillingen til premieren. Det blev klappet, hujet og grinet i god symbiose med musikerne og skuespillerne. Catch Me If You Can kan anbefales som en rigtig god både farverig, festlig og tænksom forestilling, også for dem der i virkeligheden ikke er så meget til musicals.

Musical, Herlev Teaterbio, Catch Me If You Can
Frank finder sin store kærlighed i Brenda, spillet af Emma Sol Brendstrup. Foto: Jannik Jac Yhde og Louise Eriksen

 

LÆS OGSÅ: Mød Natalie Matwich som spiller stewardesse i Catch Me If You Can, her interviewes hun i forbindelse med en tidligere forestilling ‘Glasmenageriet’ i Herlev Musical & Teaters regi

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!