Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

30 dages betinget fængsel for at køre 53-årig kvinde ihjel

En 27-årig mand blev i sidste uge dømt ved Retten i Glostrup for at have kørt for hurtigt, da han i maj 2018 torpederede ind i siden på en 53-årig kvindelig bilist i krydset Mileparken-ringvejen.

Efter to en halv time besluttede Retten i Glostrup i sidste uge at straffe en 27-årig mand fra Albertslund med 30 dages betinget fængsel, samfundstjeneste og en frakendelse af kørekortet i halvandet år for at have kørt en 53-årig kvinde ihjel.

Manden udbad sig betænkningstid.

Sagen tager udgangspunkt i to forhold begået 28. maj sidste år, hvor den 27-årige ifølge anklageskriftet kørte med mindst 119 kilometer i timen ad Herlev Ringvej mod Glostrup, hvor man må køre 70.

Samtidig kom en 53-årig kvindelig bilist ad ringvejen i modsat retning og ville dreje til venstre mod Mileparken.

Hun nåede dog aldrig over, idet den 27-årige bragede lige ind i siden på hende i så kraftigt et sammenstød, at også en tredjepart, en rød varebil, der holdt for rødt på Mileparken, blev ramt. Det skete omkring klokken 14.20.

Kvinden døde senere på dagen af sine kvæstelser.

Nægtede den høje fart

Manden, der i sidste uge erkendte sagens faktiske forhold, blev dermed dømt for både at køre for stærkt – mindst 119 kilometer i timen, hvilket han under retssagen nægtede, og for uagtsomt manddrab.

Ifølge sagens anklager Søren Yde Halse er man tilfreds med dommen og straffen, da det er normal praksis i sådanne sager.

»Det er niveauet, når der er tale om en hastighedsovertrædelse. Det er jo en ulykke, så derfor er sanktionsniveauet, som det er«, vurderer anklageren, der kalder det en tragisk sag.

Har kørt for hurtigt før

Han tilføjer, at den 27-årige i øvrigt også blev dømt for endnu en hastighedsoverskridelse i et tillægsanklageskrift, hvor han fik en bøde.

Det foregik 23. maj, altså fem dage forinden,  cirka klokken 15.12 på Hovedvejen i Glostrup. Her overskred han den tilladte hastighed med cirka 60 procent, idet han kørte 81 kilometer i timen, hvor han måtte køre 50.

Strafferammen for uagtsomt manddrab i trafikken bliver med jævne mellemrum kritiseret i medierne for at være for lempelig.

LÆS OGSÅ: Anklage: 119 kilometer i timen første til dødsulykke

I den forbindelse har juraprofessor ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard udtalt til Jyllands-Posten, at man i sådanne sager kunne gøre mere brug af nævninge for at få skærpet udmålingen.

Det er nemlig sådan, at de fleste sager om uagtsomt manddrab er domsmandssager med en juridisk dommer og to lægdommere, og de kan ’kun’ give op til tre år og 11 måneders fængsel. Og altså ikke de otte år, som Straffeloven giver mulighed for. Det vil en nævningesag med  tre juridiske dommere og seks nævninge til gengæld kunne gøre.

For sagen her er det underordnet, da straffen hverken kom i nærheden af halve eller hele år.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!