Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

60-årig holder kampvogne i baghaven

Modelbiler og kampvogne er Cyril Nonbergs store passion.

»Det hedder kampvogne, ikke tanks«, lyder det fra 60-årige Cyril Nonberg, der har inviteret inden for i sin vognpark.

Foran værkstedet i baghaven eller ’herreværelset’, som han kalder det, står oplinet en Jagt Panther, en Tiger 1, en Storm Tiger og en Sherman. De tre førstnævnte tyske kampvogne brugt under Anden Verdenskrig, mens den sidste er amerikansk.

For en god ordens skyld skal nævnes, at der er tale om mindre kopier af originalerne fortrinsvis for samlere og hobbyister som Cyril Nonberg.

»For mig er det en sport, en passion, som gør, at jeg ikke skal tænke så meget, og jeg bliver helt afstresset. Nogle gange tager jeg også i Vestskoven og kører med bilerne, og så får man rigtig slappet af«, fortæller han, om sin interesse, der også indeholder større fjernstyrede biler som for eksempel en Land Rover Defender.

Køretøjer der let kan koste mellem 5.000 og 10.000 kroner.

Tidligere skovhugger

Men så er de også gennemførte ned til mindste detalje, og vil man, kan man nørde yderligere.

Det vil Cyril Nonberg, og det gør han også. For eksempel har han udstyret sin Land Rover med en grøntmalet Jerrycan benzindunk på bagsmækken, selvom bilen er rød. Han har tilført bilen et spil og pakket den med en motorsav og noget brænde på taget.

Ikke helt tilfældigt taget i betragtning, at han indtil for et par år siden var selvstændig skovhugger, men efterfølgende har måtte trække sig tilbage på grund af en ikke arbejdsrelateret ulykke. Den medførte nemlig en alvorlig hjerneskade, hvis eftervirkninger han stadig døjer med i dag.

Inkarneret fan

Så meget desto mere er han glad for sin hobby, der efter ulykken kom til at fylde mere i hans dagligdag.

»Jeg vil skyde på, jeg bruger tre fire timer om ugen på at smøre, reparere og lege med bilerne«, fortæller han, der også mindst to gange ugentligt frekventerer Morfars.dk – virksomheden, som har forsynet hans vognpark.

I samme forbindelse har han også stillet sine kampvogne til rådighed for en permanent udstilling i virksomhedens butik.

Derudover har han lavet en såkaldt ’crawlerbane’ ud af træstykker, som blandt andet er blevet brugt til et påsketræf i virksomhedsregi.

»Til næste år har vi planer om at bygge en endnu større bane«, tilføjer han entusiatisk.

Der er ingen tvivl om, at Cyril Nonberg brænder for sine køretøjer, og alt det, der følger med.

For eksempel har han også brugt tid på at sætte sig ind i de forskellige kampvognes historie og i værkstedet lægger flere bøger om samme emne side om side med svensknøgler, fjernbetjeninger, diggenoter og himstregimser.

»Altså Jagt Pantheren blev jo sat ind mod de sovjetiske styrker, fordi den var mere robust og havde et tykt panser, mens Tiger 1 var tyskernes foretrukne, og den der blev produceret flest af«, der også fortæller, at Storm Tigeren kunne skyde op mod seks kilometer, mens Sherman’en var let og elegant og egnet til kuperet terræn.

Næste projekt

Næste skud på stammen er allerede under produktion. Det er en Ford Escort BDA rally i gule, hvide og røde Shell-farver.

»Nu har jeg jo kørt rigtigt rally og har blandt andet være med til DM, og det var i sådan en«, lyder det fra bilejeren, der gerne vil genkalde sig fordums storhedstider om end i mindre skala.

Og så er han ikke  bange for at blive kaldt nørd.

»Familien synes jo, jeg er tosset, og jeg er vel også blevet lidt nørdet omkring det«, griner Cyril Nonberg.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!