Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Fight Night efterlyser dialog med politiet om sikkerhed

Herlev Boxing har svært ved at få svar på sine spørgsmål om skærpede krav til sikkerheden ved Herlev Fight Night.

Når det gælder sikkerheden til Herlev Fight Night, er budskabet klart.

»Vi vil gerne gå længere, end de krav politiet stiller og bruge den nødvendige tid og økonomi på sikkerheden«, fortæller Rachid Idrissi, formand for Herlev Boxing, der står bag bokseturneringen.

Eneste problem er, at han ikke ved præcist, hvilke krav der stilles og ikke kan få svar fra Københavns Vestegns Politi om, hvad en eventuel sikkerhedsplan, som politiet ifølge ham forlanger, skal indeholde.

»Vi vil gerne opfylde kravene, men problemet er, at politiet ikke svarer tilbage, så vi ved ikke hvordan«, påpeger Rachid Idrissi, der samtidig understreger, at han også sidste år opfyldte de sikkerhedskrav, som politiet stillede.

Nu har situationen imidlertid ændret sig på grund af det slagsmål uden for bokseringen, som boksestævnet endte ud i, og derfor kræver politiet, at der i år skal laves en sikkerhedsplan, hvis Herlev Fight Night skal blive til noget, forklarer bokseformanden.

Visitationszone og privat vagtværn

Da han ikke er bekendt med, at andre klubber, der holder lignende arrangementer, skal gøre det samme, mener han, det er forskelsbehandling. Men når det er sagt, er han villig til at gå langt for sikkerheden.

Derfor vil han blandt andet bruge penge på et privat vagtfirma og oprette en visitationszone dér, hvor stævnet skal holdes, for at forhindre adgang for grupperinger såsom rockere, bander og hooligans, lyder det.

LÆS OGSÅ: Debat: I orden at politiet skærper krav til Herlev Fight 2018?

En mini-undersøgelse, som Herlev Bladet lavede sidste uge støtter Herlev Boxing, idet et flertal på 54 procent ikke mener, det er i orden, at politiet stiller særlige krav til nogle bestemte idrætsforeninger i forbindelse med sikkerheden til sportsarrangementer a la Herlev Fight Night.

Omvendt mener et flertal på 81 procent, at det er i orden, at politiet selv bruger flere ressourcer på at være til stede ved nogle sportsarrangementer frem for andre.

I en debat på Herlev Bladets Facebook-side også sidste uge var der opbakning til politiets krav om skærpet sikkerhed, men kritik af myndighedernes håndtering af sikkerheden i forbindelse med Herlev Fight Night 2017, som endte med slagsmål og knivstikkerier.

Har ikke modtaget en ansøgning

Københavns Vestegns Politi er blevet forelagt resultaterne og har sendt Herlev Bladet følgende kommentar.

’Københavns Vestegns Politi har været i dialog med arrangøren efter forløbet af boksestævnet i november 2017’, lyder det.

Samtidig understreger man, at man endnu ikke har modtaget nogen ansøgning i forhold til et nyt stævne og derfor ikke går ind og vurderer sikkerhedskravene til arrangementet. Men at politiet kan gå ind og fastsætte nærmere vilkår for en sikkerhedsgodkendelse.

’Det handler om gæsternes sikkerhed, og at det er arrangørens ansvar, at arrangementet kan gennemføres på fuldt forsvarlig måde’, lyder det også.

Læs mere i Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!