Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Åben for ny vej til erhvervskvarteret

Mandag eftermiddag åbnede den nye vej fra Herlev Ringvej til Lyskær. Den skal blandt andet lette trykket i krydset fra ringvejen til Mileparken.

Efter en del bump på vejen kunne den nye sidevej fra Herlev Ringvej til Lyskær og erhvervskvarteret åbne mandag eftermiddag. Med vejen er også etableret venstre- og højresvingsbaner, cykelstier og lysregulering, og der er også taget højde for, at der i forbindelse med etableringen af letbanen kommer til at ligge en station lige i nærheden.

Arbejdet med det nye vejanlæg begyndte i sommeren sidste år og er blevet cirka fire måneder forsinket og næsten seks millioner kroner dyrere i anlægsomkostninger ifølge Herlev Kommunes sagsfremstilling.

Fordele og ulemper

Det skyldes blandt andet uforudsete udgifter til olieforurening i jorden og omlægning af ikke kendte forsyningsledninger til Lyskær 7 samt andre mindre forhold. Derudover har man også måtte bruge ekstra tid og kræfter på de to ekspropriationssager, Lyskær 7 og 9, som kom til at koste 3,5 millioner kroner i stedet for 3,3. I alt 20,3 millioner kroner vurderer kommunen, at anlægget samlet beløber sig til.

Til gengæld er forventningen, at den nye infrastruktur vil lette trykket på krydset Mileparken-Herlev Ringvej-Kantatevej, der for eksempel om morgenen er presset af de mange bilister, der skal til erhvervskvarteret. Derudover vil det nye kryds formentlig også reducere bilisternes fart på den del af ringvejen.

Se videoen: Herlev Bladets fotograf har nærstuderet det nye kryds og dets potentiale.

 

LÆS OGSÅ: Letbanen fylder mere end hidtil antaget

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!