Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Letbanen fylder mere end hidtil antaget

Op mod 55 ejendomme langs Herlev Ringvej får inddraget arealer, der skal bruges til selve letbanen og til anlæg af den.

Der skal bruges mere plads til letbaneprojektet, end hvad man først havde regnet med. Det fremgik for nylig af en såkaldt besigtigelsesforretning, hvor gule og grønne flag plantet af Hovedstadens Letbane, som står bag letbaneprojektet, indikerede, hvor meget letbanen kommer til at fylde.

De grønne flag viste det midlertidige arbejdsområde i forbindelse med letbanens etablering, mens de gule viste det areal, der skal inddrages permanent.

»For at sikre den bedst mulige afvikling af trafikken har Herlev Kommune (vejmyndigheden) og en trafiksikkerhedsrevisor peget på, at der skal anvendes et større areal end først antaget omkring de store vejkryds i Herlev. Det drejer sig om krydset mellem Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade, Herlev Ringvej og Hjortespringvej og Herlev Ringvej og Mileparken«, oplyser Christine Hammer Jespersen, chef for Arealer og Rettigheder i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane, i et skriftligt svar til Herlev Bladet.

I alt skal arealer tilhørende op mod 55 ejendomme langs Herlev Ringvej inddrages i forbindelse med letbaneprojektet.

»Nogle arealer skal inddrages til ledningsomlægninger. Det forventer vi bliver i sidste halvdel af 2018. Hvornår vi præcist inddrager arealerne til selve anlægget afhænger af den endelige tidsplan fra den entreprenør, som vinder anlægsarbejdet på strækningen«, fortæller hun.

Etableringen kommer også til at betyde, at farten sænkes fra 70 kilometer i timen til 50 fra Ringvejskrydset til krydset Hjortespringvej-Tornerosevej.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!