Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ænder æder biorenseanlægget

Et halvt år efter at kommunens biorenseanlæg blev etableret i gadekæret, skal det graves op igen.

Herlev Kommunes biorenseanlæg i gadekæret passer som hånd i handske ind i den klimadagsorden, som mange kommuner og andre har travlt med at sætte i disse dage. Det er miljøvenligt, bæredygtigt og populært. Faktisk så populært, at gadekærets faste beboere, ænderne, er begyndt at spise af planterne.

Derfor skal anlægget renoveres eller opdateres, om man vil, blot et halvt år efter det blev etableret – sidste sommer.

Det betyder ifølge kommunen, at vandplanterne skal graves op og sættes i depot, og det øverste gruslag i bassinerne skal skiftes. Stålvæggen mellem terrasserne skal også skiftes, så vandet ikke løber fra vandoverflade til vandoverflade mellem terrasserne.

I slutningen af februar bliver biorenseanlægget ved Hjulmandens Hus gravet op, fordi der blandt andet skal lægges nyt grus.

Kommer net henover

Alt dette både fordi ænderne æder planterne og river dem op med rode, men også fordi gruslaget er blevet for tæt, hvorfor vandet ikke kan cirkulere, som det skal.

Derudover er det også planen, at der skal et net hen over planterne, så ænderne holder næbbet for sig selv.

Anlægget, der har til opgave at rense vandet, har kostet 300.000 kroner, men det nye arbejde kommer ikke til at koste kommunen penge, oplyser man.

Biorenseanlægget ved Hjulmandens Hus er et udviklingsprojekt, og Teknologisk Institut hjælper med råd, vejledning og vandanalyser.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!