Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dom for at skyde bomberør mod andre

To unge mænd på 16 og 17 år var onsdag i Retten i Glostrup dømt for 28. december at fyre nytårskrudt mod civile borgere.

Frem mod nytårsaften sidste år var der flere tilfælde af sager, hvor unge i grov kådhed fyrede nytårskrudt mod andre i det offentlige rum.

En af sagerne, fra Herlev, blev afgjort ved Retten i Glostrup onsdag denne uge.

LÆS OGSÅ: Politi øger fokus på farligt fyrværkeri

Her blev en 17-årig fra Herlev idømt 30 dages betinget fængsel med vilkår om at efterkomme en afgørelse i Ungdomskriminalitetsnævnet. Noget der kan resultere i enten en straksreaktion, hvor man skal rette op på en eventuel skade. Eller et forbedringsforløb, hvor man skal følge en handlingsplan, der skal få én væk fra en kriminel løbebane.

Der var også en 16-årig ung mand involveret, men han blev frifundet, da de ikke kunne bevises, at han var med til at fyre krudtet af. Det oplyser anklager Louise Algren ved Københavns Vestegns Politi.

Skød med bomberør

Episoden, som den 17-årige blev dømt for, tager udgangspunkt i Herlev 28. december sidste år klokken cirka 23.45.

Her er den 17-årige dømt for at have affyret et bomberør ud af en nedrullet bilrude under kørsel. Det resulterede i, at én blev ramt i panden og én i ryggen. Sidstnævnte slap uden skrammer, da vedkommendes jakke fungerede som beskyttelse, mens personen, der blev ramt i panden, ikke fik alvorlig skade, oplyser anklageren.

De to involverede er ikke tidligere straffet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!