Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politi øger fokus på farligt fyrværkeri

Københavns Vestegns Politi tager affære på Vestegnen efter en farlig hændelse mandag.

På Nørrebro i København, men også i Herlev og andre steder har der den seneste uge været problemer med unge, der affyrer og håndterer fyrværkeri på en måde, der kan være farlig for andre. Som for eksempel en kvinde med et barn på armen, der søndag aften var blevet beskudt med fyrværkeri af en gruppe unge i Dildhaven (jf. artikel i Berlingske, red.).

Derfor har Københavns Vestegns Politi nu besluttet at øge sit fokus på fyrværkeri.

Det fremgår af en pressemeddelelse søndag udsendt som reaktion på en hændelse, hvor en brandmand blev ramt af fyrværkeri i ansigtet, da han var i færd med at slukke en brand i et kolonihavehus i Brøndby Strand.

»I det omfang vi har mulighed for det, kører vi med, når brandvæsenet rykker ud. Det gør vi for at sikre, de kan arbejde og hjælpe andre i ro og fred,« siger politidirektør Kim Christiansen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker og så oven i købet nogen, som arbejder for at redde andre.

Vil retsforfølge

Ifølge ham agter Københavns Vestegns Politi at gøre, hvad der er muligt for at stoppe og retsforfølge den type personfarlig kriminalitet, og han opfordrer også forældre til at tage en fornuftssnak med deres børn og unge.

Brandmanden slap ifølge politiet tilsyneladende uden alvorlige skader, men Københavns Vestegns Politi efterforsker nu hændelsen efter straffelovens § 252, som handler om at forvolde fare for andres liv og førlighed, og som har op til otte år i strafferammen.

Ved man noget, hører politiet gerne fra vidner eller andre, som måtte have oplysninger om hændelsen – kontakt 114 døgnet rundt.

LÆS OGSÅ: Nytårsfejring med flere fyrværkeriskader

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!