Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ændrede busruter i Herlev

Der er sket ændringer af busruter i Herlev i forbindelse med åbningen af den nye metrolinje i København.

Fra søndag den 13. oktober er der sket ændringer af en hel del busruter i hovedstadsområdet. Og også i Herlev.

En af de store ændringer er, at bus 42 ikke kører længere. Linjen kørte tidligere mellem Ballerup Station og Nørreport Station. I stedet kommer nu linje 164, samtidig med at linje 165 får ny rute.

Desuden kører linje 161 ikke længere på strækningen mellem Herlev og Lyngby, ligesom linje 350S ikke længere har stop på Herlev St.

Ændringerne i busruterne sker som følge af den nye metrolinje Cityringen.

Læs også: Letbanetog bliver grønne

Ny linje 164 og ingen linje 42

Per Gellert, plandirektør i Movia, uddyber:

»I planlægningen af Nyt Bynet har Movia sammen med Herlev Kommune særligt haft fokus på, at løse et lokalt ønske om at binde Herlev nord tættere op på det centrale Herlev, og at give ny direkte forbindelse til Vangede og Hellerup mod øst,« siger han og fortsætter:

»Den nye linje 164 vil sikre en tværgående forbindelse fra Ballerup til Hellerup og Nordhavn via Klausdalsbrovej og Gladsaxe Trafikplads. Linjen vil sikre busbetjening af de mange boligområder herunder Egebjerg og den nordlige del af Herlev samt de store arbejdspladser omkring Lautrupgård og Gladsaxe Erhvervsby. Linje 165 skal fremover køre via Krebsdammen, så der bliver bedre og mere direkte forbindelser fra Herlev Nord til Rideskolen, Svømmehallen, Kildegårdsskolen og videre til de centrale dele af Herlev.«

Du kan finde mere information om Nyt Bynet på nytbynet.dk, hvor du kan se alle de nye ruter.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!