Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Afgørelse i sag om refundering af parkeringsbøder

Herlev Kommune er i gang med at betale nogle af bøderne tilbage. Læs her hvilke og hvorfor.

Herlev Bladet skrev i starten af marts historien om, at de bilister, der havde parkeret langs Herlev Bibliotek og fået en parkeringsafgift, måske havde udsigt til at få pengene tilbage, fordi Vejdirektoratet anså skiltningen på stedet som misvisende. Efter at have undersøgt sagen er Herlev Kommune klar til at betale nogle af afgifterne tilbage.

Det oplyser Helle Lagersted Jørgensen, teamleder for trafik i kommunen, i en mail til Herlev Bladet.

Herlev Kommune og Parkeringskontrol Nord har igangsat en proces med annullering af afgifterne og tilbagebetaling af pengene

‘Fra oktober 2021 og til 23. februar 2022, det vil sige perioden med misvisende skiltning på parkeringspladsen ved Herlev Bibliotek, blev der udskrevet 36 parkeringsafgifter for parkering uden for de afmærkede båse. Herlev Kommune og Parkeringskontrol Nord har igangsat en proces med annullering af afgifterne og tilbagebetaling af pengene. Alle de påvirkede vil blive kontaktet direkte.’

Ikke alle får refunderet

Den misvisende skiltning skyldtes blandt andet, at man ikke overholdt reglen om, at parkeringsforbuddet ikke må være på samme skilt som beskrivelsen af undtagelsen. Derfor blev skiltene pillet ned og skal erstattes af nye senest i uge 16. Desuden vil der også kom forbudstavler op ved biblioteket, som skal gøre det tydeligt en gang for alle, at man ikke må parkere langs væggene. Derudover indføres i alt ni tidsbegrænsede pladser.

SE kommunens kort her

Hele årsagen til, at der i oktober kom et nyt skilt op, var, at Parkeringskontrol Nord ikke mente, at de daværende skilte fra 2017 var retvisende. Derfor kunne man også forledes til at tro, at de bilister, der havde fået parkeringsafgift fra 2017 og frem skulle kompenseres. Men det afviser kommunen.

‘Skiltningen, der var opsat før oktober 2021, viste samme princip (som de skilte, der kom i stedet, red.), men anvendes på aflukkede parkeringspladser. Den skiltning var dermed ikke forkert, hvad angår ikke-tilladt parkering uden for de afmærkede båse, og på den baggrund finder Herlev Kommune ingen grund til at eftergive afgifter, der er udstedt før oktober 2021,’ lyder det.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Før november sidste år stod et skilt som dette ved biblioteket, men det blev taget ned, da Parkeringskontrol Nord mente, det var misvisende. Foto: Kenneth Hougaard.

 

Men hvorfor så skifte skiltene, hvis de ikke var forkerte, kunne man spørge?

‘Når skiltningen på parkeringspladsen rundt om Herlev Bibliotek blev ændret i slutningen af oktober 2021, var det for at tydeliggøre, at parkeringen kun skulle ske i afmærkede båse samt for at sikre, at Parkeringskontrol Nord kunne håndhæve parkeringen i forhold til, at parkeringspladsen også er en vejstrækning mellem Herlev Bygade og Højbjergvej,’ lyder teamlederens svar på det.

LÆS MERE: Nu vil kommunen gerne lave regler om

Hvorfor 36 refunderinger?

Indtil der kommer ny skiltning op vil Parkeringskontrol Nord ikke udstede parkeringsafgifter ved biblioteket. Som det er nu, og som det har været i mange år er der dagligt stadig bilister, som parkerer langs biblioteket.

Herlev Bladet har spurgt Parkeringskontrol Nord, hvor mange afgifter man har givet ved biblioteket i perioden fra det første skilt blev sat op i 2017 (før var der et ‘Legende børn-skilt’) og til februar 2022.

 

Højbjergvej                              Parkeringsplads Højbjergvej

2017: 51                                        2017: 71

2018: 73                                       2018: 75

2019: 21                                       2019: 72

2020: 58                                      2020: 12

2021:18                                        2021: 54

2022: 14                                       2022: 26

Det er ifølge Parkeringskontrol Nord ikke muligt i deres system kun at trække antal afgifter ud givet langs biblioteket og adspurgt, ved man ikke, hvordan kommunen er kommet frem til et tal på 36. Når Parkeringskontrol Nord opgør tal i forbindelse med Herlev Bibliotek sker det ud fra de to nævnte adresser.

Herlev Bladet har derfor spurgt Herlev Kommune, hvordan man er kommet frem til de 36 og afventer svar.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!