Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

April: Hårdtslående formand følger sine drømme

Rachid Idrissi går efter sine mål, og derfor har han bygget en bokseklub, der vil noget.

Rocky. Filmen fra 80’erne. Det var den der gjorde det for Rachid Idrissi. Eller rettere – det var nummer tre i den fimserie, der gjorde det for den  dengang 11-årige dreng.

Det han så der på det store lærred, hvor Rocky tævede al modstand af vejen, det ville han.

Så han begyndte i en klub i Sydhavnen, hvor det hurtigt viste sig, at han kunne bokse. To år efter stod han i ringen med en kampvægt på omkring de 30 kilo og blev dansk mester i det, der dengang hed ’fnugvægt.’

I dag sidder han i sin egen bokseklub og griner lidt af den tanke. Men boksningen gik i blodet, og i mange år sejrede han der ud af.

»Jeg er egentlig ret indadvendt, men rampelyset i ringen, det elsker jeg,« siger Rachid Idrissi fra den anden side af et bordene i Herlev Boxings lokaler.

Det er de sammen lokaler,  som Rachid Idrissi ansøgte om og fik, da han efter mange år var færdig med Rocky-drømmen og havde bevæget sig videre til den næste drøm. Den hvor han havde sin egen klub fri for lange beslutningsgange styret af bestyrelser i et tempo, der ikke er noget for Idrissi. 

Herlev Boxing blev stiftet i 2012 efter, at Rachid Idrissi havde været omkring et par andre klubber i forskellige trænerroller. 

»Jeg kan huske, at jeg sad til et møde på kommunen og sagde, at ambitionen var, at vi skulle være en af Danmarks bedste klubber inden for fem år. Det var de ikke helt sikre på, at vi kunne,« husker Rachid Idrissi.

Men det kunne de, for det kunne formanden. 

Inden længe løb rygtet i den ganske danske bokseverden, at der skete noget helt særligt i Herlev. En klub med ambitioner og en helt særlig ånd, var opstået. Så de gode boksere kom til. Og klubånden gennemførte Rachid Idrissi uden at ryste det mindste på hånden.

»Der er altid splid i klubberne. Men der er ikke splid i denne her,« slår han fast, og forklarer, at han simpelhen ikke er i stand til at forstå nogle mennesker behov for at mobbe, være racistiske eller behandle kvinder og mænd forskelligt. 

»Det har jeg nul tolerance overfor. Og det ved de. Og de ved, at de ryger ud,« siger han, og forklarer, at den slags  er et udtryk for en uklædelig barnlighed i hans optik. 

»Vi er jo klogere end det,« påpeger han.

Sejrer over grænserne

Hvad der tilgengæld er vokset med årene, er antallet af store sejre for Herlev Boxing både i ind- og udland. 

Klubben har blandt andet taget medaljer til EM , og har lige nu fire landsholds kæmpere på holdkortet. Herlev Boxing er en af Danmarks absolut bedste klubber, og har efterhånden været det længe. Men det stopper ikke her. Når det kommer til ambitioner stopper det nemlig aldrig for Rachid Idrissi, for som han siger:

»Den her klub er bygget på ambitioner,« siger han.

Herlev til OL i 2024

Med ambitionerne kommer de mange timer, som Rachid Idrissi lægger i klubben og ikke mindst de boksere, der kalder klubben deres.

»De ved, at de kan ringe 24-syv,« siger formanden og cheftræneren, der ikke tør begynde at tælle de timer, han bruger på at arrangere kampe, ordne regnskaber, fikse dit og dat og alt det andet, der følger med, når du har din egen bokseklub. 

Næste mål som også er en drøm er OL i 2024. Der skal der en bokser med fra Herlev Boxing. 

»Men er det realistisk,« spørger fotografen.

»Det er i hvert fald ikke urealistisk,« kommer det uden tøven fra Rachid Idrissi. Cheftræner, formand, kulturbærer og sportsprofil. 

 

MØD FLERE PROFILER LIGE HER. 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!