Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Genåbning giver plads til flere passagerer

Fremover bliver der plads til flere passagerer i S-togene og busserne i Herlev som følge af den gradvise genåbning af samfundet. Og så bliver det nemmere at finde vej til vaccinationsstederne.

Fra i dag bliver det nemmere at komme med den kollektive trafik, når kravet til belægningen lempes, så man går fra 50 til 70 procent. For Herlev betyder det konkret, at der bliver plads til flere passagerer i S-toge, regionaltoge og busser. I fjerntog vil der fortsat være en belægningsbegrænsning på 50 procent, oplyser Banedanmark.

Den øgede plads skal modsvare en forventning om, at flere mennesker vil benytte den kollektive transport i takt med, at flere ting i samfundet genåbner.

LÆS OGSÅ: Kvinders utryghed er en følelse

Banedanmark oplyser også i pressemeddelelsen, at der fortsat vil være et krav om at bære mundbind eller visir i bus, tog og metro samt på stationer og perroner.

Samtidig opfordres alle passagerer og ansatte på jernbanen til at huske at bruge håndsprit og holde god afstand.

Rejseplanen viser vej til vaccinationsstederne

Også Movia, der varetager bustrafikken, gør opmærksom på den mere plads, som svarer til, at alle siddepladser nu må benyttes og halvdelen af ståpladserne. Samtidig er fordøren og forreste sæderække bag chaufføren genåbnet fra 8. april – bortset fra i de kommuner, hvor genåbningen er udsat, lyder det.

Derudover oplyser man, at Movia har lanceret en ny webapp, plads-i-bussen.dk, der viser, hvor mange kunder, der forventes at være med en given bus. Det giver kunderne mulighed for at vælge en bus, hvor der er færre med på rejsen.

Movia gør også opmærksom på, at man sammen med landets øvrige trafikselskaber har sørget for, at de lokale vaccinationssteder er lagt ind i Rejseplanen, så man hurtigt kan finde vej med bus, tog eller metro.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!