Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

August: 15-årigt svømmetalent lettet og glad efter to OL-medaljer

Nicholas Castella på 15 år kunne tage hjem fra ungdoms-OL med to medaljer om halsen. Og derfor er han også blevet kåret til Månedens Sportsprofil.

Efter en uge med konkurrencer til ungdoms-OL i Slovakiet kunne 15-årige Nicholas Castella vende snuden hjem til Danmark med to medaljer hængende om halsen.

Det lykkedes nemlig den unge svømmer først at vinde en guldmedalje i 100 meter fri og derefter en bronzemedalje i 200 meter fri. Resultater, som han kun havde turde håbe på.

Hvis han kan komme med allerede i 2024, så er det fint for erfaringens skyld, men det vigtigste er at sikre hans udvikling

»Jeg havde ikke regnet med at vinde to medaljer, da jeg tog hjemmefra. Nu er jeg bare lettet og glad, og så er jeg også meget glad for lige at kunne holde lidt sommerferie,« lyder det fra det unge svømmetalent.

Og den sommerferie holder han først og fremmest hjemme i Bagsværd, inden han tager på en familieferie til Schweiz.

Men når hans to ugers ferie fra svømning er overstået, så er han klar igen til at vende tilbage til træningen i Herlev Svømning. Og så starter han også i 9. klasse.

Er blevet en masse erfaring rigere

Selvom denne måneds sportsprofil kun lige er begyndt på sin karriere som svømmer, så er der allerede store drømme at finde hos det unge talent.

Drømme, som han håber at tage en lille smule hul på allerede om to år.

Nicholas Castella sigter nemlig efter at repræsentere Danmark til OL og gerne i Paris i 2024. Og Ungdoms-OL i Slovakiet var en god måde at prøvesmage, hvordan det er at repræsentere Danmark til så stort et arrangement.

Det unge svømmetalent drømte om medaljer til OL. Nu er den drøm gået i opfyldelse. Foto: Herlev Svømning.

 

»Det her var en rigtig god læring for mig i forhold til fremtidige, internationale stævner. Nu ved jeg ligesom, hvordan det er bygget op og hænger sammen, så det var en god erfaring at få,« lyder det fra Nicholas Castella.

Svømmetræner Ricki Clausen fortæller, at det primære fokus ikke er at komme til OL om to år, men derimod at udvikle Nicholas Castella, så han forhåbentlig kan gøre sig gældende om seks år til OL.

»Hvis han kan komme med allerede i 2024, så er det fint for erfaringens skyld, men det vigtigste er at sikre hans udvikling, så han kan gøre sig gældende til OL i 2028. Til den tid er han jo stadig meget ung,« siger Ricki Clausen.

Taknemmelig for mulighederne

Alt i alt slutter den unge svømmer af med at være meget godt tilfreds med sine placeringer i Slovakiet.

»Selvfølgelig kunne tiderne godt være bedre, men det vigtigste til sådan nogle stævner er jo placeringerne, og dem er jeg godt tilfreds med,« siger Nicholas Castella

Også svømmetræner Ricki Clausen er rigtig godt tilfreds med Nicholas Castellas placeringer. Efter ungdoms-OL er der nemlig ingen tvivl fra trænerens side om, at Nicholas Castella er den hurtigste 15-årige svømmer i Danmark.

LÆS OGSÅ: 15-årig vinder guld til OL: ‘Det er en mega fed oplevelse’

Derfor er han også ekstra taknemmelig for den hjælp, svømmeklubben får af både kommunen og svømmehallens personale.

»Vi er rigtig glade og taknemmlige for at være i en kommune, hvor vi har så gode muligheder. Både kommunen og halpersonalet er altid villige til at hjælpe os, og alt kan ligesom lade sig gøre. Det betyder bare alt, og derfor har de også en stor andel i de her flotte resultater,« afslutter træneren.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!