Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sognepræst i Præstebro Kirke er fritaget for tjeneste

Hjørdis Kjærgaard, der har været præst i Præstebro Kirke siden 2009, er ifølge provsten i Gladsaxe-Herlev Provsti blevet fritaget for tjeneste.

I Præstebro Kirke er det ikke længere sognepræst Hjørdis Kjærgaard, der holder gudstjeneste, når du går i kirke om søndagen eller til særlige lejligheder. Ifølge Peter Valdis Senbergs, der er provst i Gladsaxe-Herlev Provsti, er Hjørdis Kjærgaard blevet fritaget for tjeneste, hvilket betyder, at hun ikke længere er aktiv præst i Præstebro Kirke.

»Det er biskoppens beslutning, og han har skriftligt meddelt beslutningen om embedsfritagelsen til menighedsrådet,« fortæller provsten og tilføjer:

»Jeg har selv været til stede ved kirkekaffen efter to søndagsgudstjenester i Præstebro Kirke, for at give den tilstedeværende menighed en mundtlig orientering,« fortæller han.

Provsten vil ikke udtale sig om årsagen til, at Hjørdis Kjærgaard ikke længere skal arbejde i Præstebro Kirke.

LÆS OGSÅ: Jørgen Mulbjerg har gået 60 millioner skridt

Afløses af vikarer

Ifølge provsten i Gladsaxe-Herlev Provsti vil Hjørdis Kjærgaards stilling blive afløst af vikarer, men provsten vil dog ikke sige noget om, hvor længe denne løsning vil blive benyttet. På Præstebro Kirkes hjemmeside fremgår det, hvem der afholder gudstjenester i den kommende tid.

Hjørdis Kjærgaard ønsker ikke selv at kommentere sagen, da forhandlingerne stadig ikke er helt på plads. Ifølge sognepræsten skal der forhandles i næste uge, og derfor mener hun ikke, at man skal udtale sig om sagen før forhandlingerne er på plads.

Herlev Bladet har også kontaktet Elna Koudal, der er formand for menighedsrådet i Præstebro Sogn, for at få en kommentar på sagen og en status på, hvad der kommer til at ske nu. Formanden ønsker dog ikke at udtale sig om sagen, da hun ikke mener, det er hendes ansvar, fordi det ifølge hende er provsten og biskoppen, der skal afgøre, hvad der videre skal ske i sagen.

LÆS OGSÅ: Julie Nowak startede ved en tilfældighed til fodbold – nu lever hun af sporteni Italien 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!