Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Jørgen Mulbjerg går og går: I juni rundede han 60 millioner skridt

78-årige Jørgen Mulbjerg går mellem 12 og 15 kilometer hver dag. Siden 2009 har han talt sine skridt, og i juni har han rundet 60 millioner skridt. Han håber, at han kan inspirere andre ældre til også at komme ud og bevæge sig.

For 78-årige Jørgen Mulbjerg er det en fast del af hverdagen at gå lange og mange ture, og han går gerne et sted mellem 12 og 15 kilometer hver dag. 

På én af de daglige gåture kom han forbi Herlev Bladet for at fortælle, at han nu havde rundet 60 millioner skridt. 

»Når jeg nu går ind her på Herlev Bladet, så er det ikke fordi, at jeg skal prale med de 60 millioner skridt. Det er mere fordi, at jeg læste i Herlev Bladet om den dårlige sundhed og det dårlige helbred i Herlev,« siger han, der håber, at han kan inspirere andre, særligt ældre mennesker, til også at komme ud og bevæge sig. 

»Selvom de ikke kommer op på 60 millioner skridt, så hvis de bare går otte eller ti tusinde skridt om dagen, så er de jo godt kørende. Det var sådan set det, der var indfaldsvinklen til det,« siger han.

Selvom de ikke kommer op på 60 millioner skridt, så hvis de bare går otte eller ti tusinde skridt om dagen, så er de jo godt kørende

LÆS OGSÅ: Letbanearbejdet i Herlev forsinket en måned

Har altid gået meget

Jørgen Mulbjerg har altid gået meget, men siden 2009, hvor han var med i et sundhedsprojekt, der hed ’Kost og motion på recept’, som Herlev Kommune stod for, har han talt de skridt, han går hver dag. 

»Vi fik udleveret en skridttæller, og det blev jeg rimelig fascineret af. Jeg gik jo hele tiden, og det gør jeg stadigvæk,« fortæller Jørgen Mulbjerg. 

Det første store mål blev nået i 2013, hvor han havde rundet 20 millioner skridt. Det blev til en artikel i Herlev Bladet, og da han i 2017 havde gået 40 millioner skridt, var han igen i avisen. 

»Det har heldigvis fået en forstærket virkning. Jeg skal givetvis også runde de 80 millioner skridt. Jeg er jo allerede godt på vej,« siger han med et smil og fortæller, at han altid har gået meget.

»I halvfjerserne var det meget moderne at gå marchture rundt omkring i Danmark. Det gik jeg utroligt meget. Jeg tror, at jeg gik omkring fire-fem tusinde kilometer om året bare på sådan nogle marchture,« fortæller han og tilføjer:

»Men de 60 millioner skridt, dem har jeg jo gået i min pensionsalder. De fylder ligesom lidt mere, synes jeg i forhold til at være stolt af det,« siger Jørgen Mulbjerg med et smil. 

De 60 millioner skridt, dem har jeg jo gået i min pensionsalder

LÆS OGSÅ: 15-årig vinder guld til OL

Ny skridttæller 

Siden 2009 har skridtælleren talt hans skridt op, og den har aldrig været nulstillet – lige indtil en dag, hvor skridttælleren holdt op med at virke.

»Der skete det, at da min kone og jeg var på Azorerne, så var vi nede ved stranden, og så kom der en bølge, der skyllede op over, så min skridttæller den blev våd. Så jeg måtte jo købe en ny,« fortæller han. 

Men ingen stor skade var sket, fordi Jørgen Mulbjerg tastede bare det antal skridt ind, han allerede havde gået, og så talte den nye skridttælleren bare videre derfra – og det gør den stadig, ligesom Jørgen Mulbjerg stadig går og går. Og det vil han blive ved med. 

Læs artiklen om herlevborgernes sundhed, som fik Jørgen Mulbjerg til at gå ind på Herlev Bladet og fortælle om de 60 millioner skridt her: På de her områder, er herlevborgerne mere usunde 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!