Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

På de her områder er herlevborgerne mere usunde

Herlevborgerne er mere usunde på flere punkter end resten af regionens borgere, viser undersøgelse. Her kan du se på hvilke.

I Herlev har 1.349 borgere svaret på en spørgeskemaundersøgelse under overskriften ‘Hvordan har du det?’
De svar danner grundlaget for den sundhedsprofil, som kommunalbestyrelsen skulle drøfte på det seneste møde.
Og resultatet er ikke opløftende.
»Den er ikke ret imponerede. Vi ligger i front på en række negative måder. Det er bekymrende, og det er klart noget, vi skal se på politisk. Rapporten viser med al tydelighed, at der skal mere til og, at der er plads til forbedring,« sagde formanden for Sundheds- og Voksenudvalget Gitte Bomholdt (S).

Overordnet viser undersøgelser, at borgerne i Herlev Kommune ligger signifikant over gennemsnit i forhold til udfordringer med vægt, kost, motion og rygning:

 

Det er 6 % over regionsgennemsnittet og andelen er stigende. 92 % af disse borgere har et ønske om vægttab, og 62 % har et ønske om hjælp til vægttab.
Det er 5 % over regionsgennemsnittet. Den største andel med usundt kostmønster findes blandt de yngste og ældste aldersgrupper. Set i forhold til alle aldersgrupper er andelen generelt steget siden 2013.
Det er 5 % over regionsgennemsnittet og højeste andel i forhold til sammenlignelige kommuner. 59 % i Herlev opfylder ikke WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet.
Det er 3,1 % over regionsgennemsnittet. 20 % i Herlev har været meget generet af træthed inden for de senest 14 dage, dog er dette ikke signifikant forskelligt fra regionsgennemsnittet på 19 %.
Det er 2 % over regionsgennemsnittet. I bemærkningerne står angivet, at der generelt har været en stigning siden 2013 blandt den yngste aldersgruppe, herunder blandt dem under uddannelse.
Det er 1,7 % over regionsgennemsnittet. Generelt er andelen af storrygere størst blandt mænd undtagen for de yngste mellem 16-24 år og de ældste over 80 år.
Det er 3 % under regionsgennemsnittet. Der har været et generelt fald i udviklingen af alkoholindtaget på regionsplan siden 2013, hvor en forholdsvis stor andel af faldet udgøres af de yngste.

Nu skal der ske noget

På kommunalbestyrelsesmødet var alle politikere enige om, at noget må der gøres. Hos de konservative var Jeannet Lauenborg klar med en melding til Herlevs butikker:

»Vi kan måske lave henstillinger til de forretningsdrivende i Herlev til at understøtte en mere sund tilgang til fødevarer,« sagde hun.

Betina Skovby (SF) påpegede, at tanken om ‘Forenings-Herlev’ ikke skal blive en sovepude, fordi der stadig er mange borgere, der står udenfor foreningerne.

»Og det gør de ikke, fordi vi ikke har et foreningsliv, der er gearet til at tage imod psykisk sårbare eller handicappede,« sagde hun.

Kommunalbestyrelsen valgte at godtage forvaltningens forslag om, at de snart skal samles til et temamøde om emnet, hvor de kan dykke endnu mere ned i det usunde tal.

LÆS OGSÅ: Radikale vil bestemme om journalister må filme

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!