Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Maj: Kom skævt fra start men tog guldet med hjem

U17 damer fra BMS Herlev tabte første kamp i mesterskabet, men to sejre på udebane sikrede dem en plads i finalen ved danmarksmesterskabet i basket, hvor de tog guldet og titlen med hjem.

Hårdt arbejde, mange timers træning og stort engagement sikrede basketpigerne fra BMS Herlevs U17 damer en sejr i finalekampen og en ny titel som danmarksmestre, da de søndag den 8. maj vandt danmarksmesterskabet i basket.

Holdets træner Nanna Marion glæder sig over basketpigernes sejr og titlen som danmarksmestre. 

»Det viser jo bare, at al den tid, man lægger i det, betaler sig. Det er bare helt vildt fedt, særligt på pigernes vegne,« siger hun. 

Pigerne træner basket fire gange om ugen, og træneren fortæller, at det var holdets mål at komme til finalen i mesterskabet, og det gjorde de, men vejen dertil var ikke nem. 

Det viser jo bare, at al den tid, man lægger i det, betaler sig

Skævt fra start

Danmarksmesterskabet i basket for  U17 damer er landsdækkende, og derfor mødes hold fra hele Danmark. 

Mesterskabet foregår på den måde, at man spiller bedst ud af tre kampe, hvilket betyder, at holdene skal vinde to  ud af de tre kampe for at komme i finalen ved mesterskabet.

U17 damer fra BMS Herlev kom lidt skævt fra start, da de tabte mesterskabets første kamp på hjemmebane. 

»Det var ikke så godt,« siger Nanna Marion.

I basketpigernes anden kamp knoklede pigerne for en sejr, og endte med at vinde kampen med to point. Dermed manglede pigerne nu kun at vinde den sidste kamp, der også var en udebane kamp.

Endnu engang fandt pigerne kampgejsten frem, og de endte med at vinde kampen og sikre sig en plads i finalen ved danmarksmesterskabet i basket for U17 damer. 

»Det kræver noget at vinde på udebane, og pigerne fandt det fantastiske og gode basketspil frem på det helt rigtige tidspunkt« siger træner Nanna Marion.

Pigerne fandt det fantastiske og gode basketspil frem på det helt rigtige tidspunkt

Artiklen fortsættes under billedet.

Da basketpigerne vandt pokal og medajler, blev det fejret på ægte sportslig vis med champagnebad og højt humor.

LÆS OGSÅ: 7-årige Megan fra Herlev har fået det sorte bælte

Ikke den enste finalesejr 

Basketpiger vandt danmarksmesterskabet og tog guldmedaljen med hjem til klubben, men det er ikke pigernes eneste finalesejr og medaljehøst i år. 

Den 30. januar 2022 vandt basketpigerne nemlig også pokalturneringen, og kunne dermed også tage pokalen med hjem til klubben i Herlev. 

»Det er de største basketturneringer, man kan vinde i Danmark,« siger træner Nanna Marion, der er stolt over det, som pigerne har præsteret. 

Nanna Marion har været holdets træner i over to år. Hun startede med at træne U17 damer i sæsonen 2019/2020, hvor basketpigerne også vandt pokalturneringen og DM-guld.

»Der skete noget med pigerne i den sæson. Herfra gik det fremad, og det er bare gået i den rigtige retning lige siden,« siger hun. 

Men Nanna Marion er ikke alene om at træne U17 damerne. Milen Tesfaldet er nemlig holdet hjælpetræner, og hun trådte til i februar i år, da den tidligere medtræner blev alvorligt syg. 

»Det har været fantastisk for holdet og for mig,« siger Nanna Marion, der fortæller, at hun har trænet hold sammen med Milen Tesfaldet i seks år. 

Der skete noget med pigerne i den sæson. Herfra gik det fremad, og det er bare gået i den rigtige retning lige siden

Stort sammenhold

På U17 damer fra BMS Herlev er den yngste 15 år, og den ældste 17 år, men aldersforskellen har ikke haft nogen betydning for det sportslige på holdet. 

Det fortæller Nanna Marion, der mener, at det gode sammenhold og det sociale på holdet, er det som kendetegner basketpigerne bedst. 

»Det er en gruppe af rigtige søde piger, der har det godt sammen. Der er både nogle, som går i 1.g og 2.g, og så har vi nogle, som stadig går i folkeskole, men de har det rigtig godt sammen socialt. Det tror jeg også kommer dem til gode på holdet« siger hun.

Derfor glæder træneren sig også til, at de lige om lidt skal have en god sæsonafslutning, hvor U17 damerne også kan fejre, at de er valgt til månedens sportsprofil for maj måned i Herlev Bladet.

»Jeg tror, at pigerne bliver sindssygt glade og overraskede. Jeg synes, det er mega fedt, at pigerne får noget anerkendelse, fordi de har godt nok knoklet hårdt på. Det er mega sejt, at det bliver anerkendt sådan her også,« siger træneren og tilføjer:

»Det skal nok fejres med lidt champagne. Det er jo også en stor ting, selvom det ikke er et danmarksmesterskab, men man skal huske at tage med, at det også er stort, at der er nogle, som giver os et klap på skulderen. Jeg er mega stolt, og glad på pigernes vegne,« siger hun. 

Det er mega fedt, at pigerne får noget anerkendelse, fordi de har godt nok knoklet hårdt på

LÆS OGSÅ: 83-årige Inge sætter dansk rekord i 800 meter løb

Om U17 damer fra BMS Herlev

  • Basketpigerne træner fire gange om ugen, og holdets træner er Nanna Marion, der har trænet holdet i over to år. Milen Tesfaldet er hjælpetræner på holdet, og det har hun været siden februar. 
  • U17 damer vandt pokalturneringen i januar 2022, og så tog de guldet og titlen som danmarksmestre ved DM i basket for U17 damer den 8. maj 2022.
  • Den yngste på holdet er 15 år, og den ældste er 17 år. Nanna Marion fortæller, at det er det store sammenhold og det sociale på holdet, som kendetegner pigerne bedst. 
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!