Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ikke mere bål i Sømosen: Traditionsrigt Sankt Hans-arrangement er fortid

I mange år har hundredevis af Herlevborgere fejret Sankt Hans i Sømosen, hvor der sædvanligvis er et kæmpe bål. Men det er ikke længere muligt at se bål her. Arrangørerne bag har af brandsikkerhedsmæssige årsager nemlig valgt ikke at fortsætte traditionen.

Corona og afbrændingsforbud har flere gange over de seneste år forhindret Herlevborgere i at fejre midsommer med bål og sang på Sankt Hans aften ved Sømosen. For de mange mennesker, der i år havde glædet sig til Sankt Hans-bål netop her, bliver desværre skuffede nu. Formand for grundejerforeningen Højergaard, Cyril Nonberg, der har stået for bål-arrangementerne, meddeler nemlig til Herlev Bladet, at det traditionsrige Sankt Hans bål ikke vender tilbage. Og årsagen skyldes retningslinjer fra beredskabet, fortæller han.

»Beredskab Øst har nogle retningslinjer for afstand mellem bålet og blandt andet træer, og den afstand kan vi ikke overholde i Sømosen,« vurderer han og fortætter:

»Der skal være 15 meter til nærmeste ting, men næstformanden og jeg har målt op, og der er kun 12 meter,« siger Cyril Nonberg med en henvisning til Beredskab Øst retningslinjer for bål. Her fremgår det, at der skal være 15 meter til bygninger med letantændeligt tag, brandfarlige stoffer, nåletræsbevoksning eller andet letantændelig vegetation samt letantændelige markafgrøder.

Det er derudfra Cyril Nonberg vurdering, at det ikke er forsvarligt længere at tænde det op mod 4×4 meter store Santk Hans-bål i Sømosen.

LÆS OGSÅ: På de her områder er Herlevborgerne usunde 

Ærgerligt, at traditionen er slut  

Det ærgrer Cyril Nonberg, at det er slut med det traditionsrige arrangement, som hvert år har tiltrukket mellem 400 og 600 mennesker.

»Jeg er rigtig ked af det, men jeg kan ikke gøre andet end. Det er sådan, det er. Der er nogle regler, og de regler overholder vi helt. Jeg vil ikke være den mand, der har sætter ild til Sømosen,« siger han.

LÆS OGSÅ: Daginstitution forsinket på udskudt tid

Se her, hvor der blandt andet stadig afholdes bål

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!