Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opdateret: Endnu et traditionsrigt Sankt Hans-arrangement er aflyst: Her vil der stadig være bål i byen

Præstebro Kirke arrangerer ikke bål i år, som de ellers plejer. Det er det andet af byens større Sankt Hans-arrangementer, som ikke bliver til noget i år. Til gengæld holder Herlev Kirke, og så vender Skovlunde Bypark tilbage.

Om en uge kan vi fejre Sankt Hans aften med bål, båltaler, musik og hygge i (forhåbentlig) forrygende sommervejr. Men flere af de traditionsrige arrangementer i byen bliver ikke til noget i år. Det gælder bålet i Sømosen, hvor arrangørerne bag har måtte erkende, at traditionen ikke kan fortsætter på grund af brandsikkerheden.

Derudover har Præstebro Kirke meddelt Herlev Bladet, at deres bål heller ikke bliver til noget i år. Her skyldes det, at der ikke har været nogen til at arrangere det.

LÆS OGSÅ: Sankt Hans i Sømosen er fortid 

Sankt Hans er ikke aflyst i Herlev

Selvom der er flere af de sædvanlige steder, som ikke arrangerer bål i år, så betyder det ikke, at Sankt Hans i Herlev er aflyst. Det bliver stadig Sankt Hans i Herlev.

Traditionen tro vil der for eksempel være stor bålfest i Elverparken. Foreningen for kulturelle aktiviteter i Elverparken har her arrangeret, musik, bål og båltale med borgmester Thomas Gyldal Petersen (S). Det er et familievenligt arrangement, som foregår fra start 17:30-19:30. Arrangørerne håber på at se mange mennesker og opfordrer folk til at tage familien under armen og pakke en kurv med mad og drikke, som kan nydes i Elverparken.

Herlev Kommune, som er en del af arrangementet i Elverparken oplyser til Herlev Bladet, at man har styr på brandsikkerheden, og at de har taget højde for afbrændingsbekendgørelsen, der blandt andet siger, at der skal være 15 meter til nærmeste bygninger med letantændeligt tag, brandfarlige stoffer, nåletræsbevoksning eller andet letantændelig vegetation samt letantændelige markafgrøder.

LÆS OGSÅ: Rejsegilde på det nye rådhus 

Flere bål-arrangementer i Herlev og Skovlunde

Af andre arrangementer i Herlev kan nævnes Herlev Kirke, som oplyser, at de arrangerer bål og båltale i præstegårdshaven fra klokken 19. Her bliver båltalen holdt af Torben Østermark, som blandt andet er kendt som tryllekunstner og for at lave ballonfigurer. Her er der tale om et mindre arrangement, hvor bålet vil være i et bålfad. Det er på grund af brandsikkerheden, at der anvendes et bålfad, oplyser kirken.

I en tråd i Facebook-gruppen ‘Herlev, Min by’ skriver herlevborgere også, at flere boligforeninger afholder Sankt hans-arrangementer. Hold derfor også øje, der hvor du bor.

Derudover oplyser Skovlunde Lokalråd, at man efter en corona-pause i år vender tilbage med et sankthans-arrangement i Skovlunde Bypark fra klokken 18, hvor der vil være børneaktiviteter arrangeret af FDF og Det Danske Spejderkorps. Der er også festlig musik på friluftsscenen fra klokken 19 af Lady Marmelade Band med deres repertoire af underholdende pop, rock og funk. Klokken 20.30 holder sognepræst Morten Wassmer båltale. Bålet på ‘bjerget’ tændes cirka klokken 21, og musikken fortsætter til klokken 22.

Herlev Bladet vil gerne høre fra dig, hvis du kender til andre Sankt Hans-arrangementer i byen. Skriv til os på Facebook, hvis du kender til et. 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!