Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

VIDEO: Velbesøgt rejsegilde for borgernes og børnenes rådhus

Børn fra den lokale børnehave, naboer, byggefolk, planlæggere, embedsfolk - mange var mødt op for at fejre, at det kommende Rådhus Hjortespring i Dildhaven er godt på vej.

Meget passende var både yngre og ældre herlevborgere mødt op, da Rådhus Hjortespring efter lidt udskydelse endelig onsdag eftermiddag officielt kunne holde rejsegilde. Ifølge dagens talere et noget utraditionelt og uformelt rådhus, som er meget mere og noget andet end et almindeligt rådhus.

Faktisk sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) i sin tale, at det skal være…

»Et rådhus, som er borgernes og er så lidt rådhus-agtigt som overhovedet muligt. Et sted, hvor man føler sig velkommen og som styrker fremgang og fællesskab i vores by.«

Med det mener han, at huset, som ligger på Dildhaven lige bag Hjortespringcentret, skal være åbent for herlevborgerne stort set 24/7.

»Når rådhuset lukker, så lukker det ikke for jer. Så kan man både booke mødelokaler og kantine og rådhussal, så huset er borgernes hele døgnet rundt,« fortalte han til de mange fremmødte, som udover fagfolk talte naboer fra Birkehaven og børnehavebørn fra Eventyrhuset. Sidstnævnte havde sågar lavet en planche med deres hænder som en gave til huset.

Skal værne om demokratiet

At det kommende rådhus er mere end et rådhus, kom også til udtryk i det mange labels, som blev hæftet på det. ‘Et fællesskabshus, et bæredygtigt hus, et træhus på grund af de bæredygtige materialer som for eksempel indvendige træpaneler og grønt tag, en god arbejdsplads, et transparent hus og et demokratihus.

Sidstnævnte blev især fremhævet af Søren Mølbak, der er direktør for PLH Arkitekter A/S, som har tegnet huset og pt. også står for nye rådhuse i blandt andet Vordingborg og Høje Taastrup.

LÆS OGSÅ: Ikke mere bål i Sømosen

»Når vi bygger et nyt rådhus, så symboliserer det også, at vores demokrati er en levende dialog mellem de folkevalgte og borgerne, som konstant er under udvikling. En af måderne, vi kan værne om vores demokrati på, er nemlig ved at sikre indbydende, inspirerende og inkluderende rammer til det demokratiske arbejde (…). Det er sådanne rammer, vi som arkitekter har søgt at skabe med dette meget uformelle byggeri,« sagde han.

Han tilføjede, at Rådhus Hjortespring i stedet for de historisk imposante rådhusbyggerier fra fortiden skal være det modsatte: ‘En bygning i øjenhøjde med dens besøgende’.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Mølbak fra PLH Arkitekter A/S, der har tegnet Rådhus Hjortespring. Fotos: Kenneth Hougaard.

 

Bevidst placering

Rådhus Hjortespring bliver ikke Herlevs eneste rådhus, for der kommer også et nyt rådhus i det kommende Herlev Bymidte Butikscenters høje erhvervstårn. Her skal borgmesteren blandt andet sidde.

Men i Hjortespring bliver kommunalbestyrelsessalen placeret, og det er ikke tilfældigt:

»Kommunalbestyrelsen er aldrig rigtig kommet i øjenhøjde med Hjortespring, men det kommer man nu, og jeg håber, at mange af jer har lyst til at komme og bidrage til den demokratiske samtale,« lød det fra borgmesteren.

Salen kommer til at ligge lige ved siden af kantinen, og der kan åbnes imellem de to.

Derudover skal huset også rumme tre af kommunens centre: Center for Børn, Unge og Familier, Center for Dagtilbud og Skole og Jobcentret for de 18-29-årige samt SSP-teamet. Om Borgerservice flytter dertil, vides endnu ikke, men der vil ifølge borgmesteren komme en ‘borgerbutik’, som kan ordne det mest fornødne.

De 1.755 kvadratmeter bliver fordelt på to etager, hvor der vil være kontorer og administration på førstesalen og mødelokaler samt et offentligt fællesareal i stuen.

Det er planen, at huset, som bygges af entreprenørvirksomheden Hoffmann, skal stå færdigt til marts næste år.

Udover det bliver det lokale center også renoveret, og der kommer en Rema 1000, som flytter ind i det gamle bibliotek ved siden af.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Onsdag holdt kommunen rejsegilde for det kommende Rådhus Hjortespring ved Dildhaven.

 

Illustrationer af Rådhus Hjortespring: (PLH Arkitekter)

Kantinen og bag den kommunalbestyrelsessalen, som også vil kunne bruges til andre ting.
Et offentligt fællesareal.
Rådhus Hjortespring set udefra.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!