Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politikere: Sparekatalog er skudt til hjørne – ny plan er på vej

Der skal finde 12 millioner kroner, fordi udgifterne til det specialiserede børne- og ungeområde er blevet højere end forventet. Forvaltningens forslag til besparelser er røget ud til højre og et nyt forslag til, hvordan man skal finde pengene forventes politisk behandlet til august.

Mandag aften mødtes de lokale partiers gruppeformænd m/k for at diskutere, hvordan der kan findes 12 millioner kroner, der mangler i budgettet, fordi udgifterne til det specialiserede børne- og ungeområde er blevet højere end forventet.

LÆS OGSÅ: Herlev skal finde besparelser for 12 millioner kroner 

Forvaltningen har tidligere fremlagt et forslag til besparelser, der blandt andet indholdte at skære Familiehusets forebyggende aktiviteter ned med en million kroner, en reduktion af ”Top og bund-pulje” på skolerne med tre millioner kroner (det er penge, der er afsat til tidlig indsats og flere uddannelsesparate elever fra 2022 og frem) og at skære trivselspakken på skolerne væk, hvilket ville give en besparelse på to millioner kroner.

Men ifølge gruppeformand for SF, Betina Skovby, er forvaltningens forslag ikke umiddelbart faldet i god jord hos politikerne.

»Det er skudt til hjørne, det var der ingen, der kunne stå på mål for,« siger hun.

Ifølge Betina Skovby er der nu lavet et nyt forslag, som nu skal forbi MED-udvalget, hvor medarbejderne skal høres. Hvad det nye forslag til besparelser indeholder vil Betina Skovby ikke oplyse.

»Men det nye er mere spiseligt i udgangspunktet,« mener Betina Skovby.

Marianne Dithmer fra Enhedslisten vil heller ikke fortælle noget om, hvad der ligger i det nye forslag.

»Det er vores oplevelse, at det første udkast er skudt til hjørne. Det er vores personlige ønske, at det bedste er at finde midler i vores budget 2022, som ikke er blevet brugt i stedet for at spare,« siger hun.

Ifølge Herlev Bladets oplysninger skal det nye forslag til, hvordan man finder de 12 milllioner kroner behandles politisk til august.

LÆS OGSÅ: Rejsegilde på Herlevs nye rådhus i nord 

 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!