Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opdateret: Bedemands advarsel førte til anholdelse

Den norske storsvindler, der i sidste uge snød en lokal bedemand i Herlev, blev mandag anholdt i Vedbæk efter tip fra en borger, der læste bedemandens historie på Herlev Bladets hjemmeside. Politiet opfordrer alle med viden om sagen til at tage kontakt.

»Jeg er bare lykkelig«, lyder det kort fra Michael Holgersen, der er lokal bedemand i Herlev.

Lykkefølelsen indtraf mandag aften, da han blev ringet op og fik at vide, at en 60-årig norsk storsvindler, der i sidste uge også havde ført ham bag lyset nu var blevet anholdt. Og oven i købet takket være en advarsel, han selv havde sendt ud via en historie på Herlev Bladets Facebook- og hjemmeside.

»Jeg blev ringet op klokken 01.32 natten til mandag af en kvinde, der havde set på Herlev Bladets Facebook, at jeg søgte hende den norske kvinde, og hun fortalte, at kvinden var i Vedbæk, og at hun selv var blevet snydt for 1.600 kroner«, fortæller bedemanden, der på grund af tidspunktet ikke havde lyst til selv at tage affære.

Ikke mindst fordi han var bange for, at selvtægt ikke ville føre noget godt med sig.

»Jeg synes, hun er så tarvelig, så jeg blev rigtig glad i går aftes«, lyder det igen fra Michael Holgersen, der blev snydt for 1.200 kroner til en overnatning på Herløv Kro.

Et beløb, han kalder ‘lærepenge’ og ikke har tænkt sig at kræve tilbage.

Anholdelsen

Politikommissær ved Nordsjællands Politi, Allan Lørup, oplyser, at den 60-årige norske kvinde, som ifølge bedemanden kaldte sig Mia Maria Steen, blev anholdt mandag morgen klokken 08.20 ud for Hotel Marina i Vedbæk.

»Vi fik anmeldelsen fra en kvinde, der havde været udsat for bedrageri. Hun ringer til os klokken 06.45, fordi hun har taget kontakt til den norske kvinde for at konfrontere hende«, fortæller politikommissæren.

Ifølge ham fortæller anmelderen, der er fra Ruderdal-området, at hun mødte kvinden søndag i Holte. De falder i snak og den 60-årige nordmand får fortalt, at hun ikke har nogen penge, fordi de ligger i en pung i hendes søns bil, der er på vej til Norge.

LÆS OGSÅ: Lokal bedemand advarer: Snydt af kendt norsk storsvindler

»Anmelderen låner hende derfor 1600 kroner, som de aftaler, at hun skal levere tilbage på tidspunkt, men da anmelderen kommer hjem, tænker hun, at der er noget lorent i den historie og googler sig frem til nogle artikler blandt andet i Herlev Bladet om kvinden. Næste morgen tager hun derfor ud til hotellet og konfronterer kvinden«, lyder det fra Allan Lørup.

Sigtet i foreløbig 15 forhold

Efterfølgende blev den norske kvinde mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, som har sigtet hende for i alt 15 forhold fra 2014 til i dag.

»Vi har haft et sagskompleks samlet på hende, som har ligget og ventet på, at vi skulle træffe hende igen«, forklarer Allan Lørup, der tilføjer, at han er ny på sagen, men vurderer, at da kvinden ikke er dansk statsborger, så har man ikke valgt at foretage yderligere.

Han oplyser i øvrigt, at de 15 forhold kommer fra politikredse over hele landet: Nordsjællands, Nordjyllands, Sjællands- og Lolland-Falsters, Bornholms, Syd- og Sønderjyllands og Midt- og Vestjyllands Politi. Derudover yderligere mindst et forhold fra Vestegnens Politi, som tæller Herlev-sagen fornylig.

Alle forhold går ifølge Allan Lørup på bedrageri og tilsvarende, og indtil videre er kvinden varetægtsfængslet i 14 dage, mens der udarbejdes et anklageskrift.

Ifølge sin advokat Ulla Wulff Hansen nægter hun sig skyldig.

Nordsjællands politi oplyser, at borgere med viden om lignende sager meget gerne må kontakte Nordsjællands Politi: 49 27 14 48.

Hør podcasten ‘Kvinden med den tunge kuffert’ her.

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!