Biblioteket afslører: Årets tema er ikke jord, ild og luft
Traditionen tro afslører Herlev Bibliotek den nye sæsons tema i forbindelse med nytårskuren, og der er lagt op til en masse aktiviteter i første halvdel af 2024.
Årets tema på Herlev Bibliotek er ellers noget, som vi alle sammen har set mere end rigeligt til i 2023. Alligevel byder biblioteket med sit nye program for det næste halve år på en masse anderledes måder at anskue ‘vand’ på. Og så bliver man ikke en gang særlig våd.
»Vi har tidligere haft lys og mørke og bevæger vi os nu ind i de forskellige elementer. Vi blev særligt inspireret til at til at vælge vand som tema nu, fordi vi har haft ekstremt mange oversvømmelser sidste år, hvor det har været en forhindring for mange danskere, samtidig med at der mange steder i verden ikke er vand nok,« forklarer Nanna Damsgaard-Larsen fra biblioteket.
Hun tilføjer, at valget på vand også hænger sammen med de 17 verdensmål, som biblioteket altid følger, når der skal vælges tema og så selvfølgelig klimaforandringerne.
Lydbad og varmtvandspoesi
På trods af temaet er programmet alt andet end en tynd omgang. Således kan herlevborgerne, store som små, glæde sig til at dykke ned i en masse aktiviteter, der for eksempel starter med en digtoplæsning på bassinkanten i varmtvandsbassinet (terapibassinet, red.) i Hjortespringbadet samtidig med, at cellisten Rosanna Lorenzen improviserer på sin cello. Det foregår både 31. januar og 21. februar.
Derudover kommer den kendte skuespiller, psykolog og forfatter, David Owe, også på besøg 28. februar og fortæller om metoden Wim Hof-metoden, som er en kombination af vejrtrækningsteknikker, meditation og udsættelse for kolde temperaturer som for eksempel vinterbadning. Til seancen har han spande med isvand med, som man i det små kan prøve kræfter med teknikken.
vi har haft ekstremt mange oversvømmelser sidste år, hvor det har været en forhindring for mange danskere, samtidig med at der mange steder i verden ikke er vand nok
I marts kan man blandt andet lade sig bade i lyd, når en musiker kommer forbi og bruger forskellige instrumenter til at efterligne vandets og havets lyde. Det er den 7.
Vil man have det mere råt for usødet er der 13. marts oplæg om landbrugets påvirkning af grundvandet. Bolden skydes op af romanforfatter Rasmus Theisen, der blandt andet har skrevet ‘Molbohistorier’, og journalist Rasmus Dalland, som står bag bogen ‘Jordbundet’.
Artiklen fortsætter efter billedet.
Havet kommer til Herlev
Og det stopper ikke her, fortæller Nanna Damsgaard-Larsen. Der er også sørget for et hav af arrangementer for børnefamilierne.
I vinterferien fra søndag 11. februar kan børnene for eksempel prøve at male på vand ved at hælde maling ud på vand og lægge papir ovenpå. Dagen efter kan man sy sin egen hval og om tirsdagen er der workshop i, hvordan man laver havdyr i på perleplader. Og så er lavalampen genopstået, fortæller Nanna Damgaard-Larsen. I hvert fald kan børn og unge lave deres egen 15.
ANDRE HISTORIER: Familiedrama i kælderen – teaterforestilling
Og hvorfor tage til havet eller på akvarium, når akvariet kan komme til dig. Det sker i marts og april, når både Øresundsakvariet og Den Blå Planet kigger forbi og viser en masse forskellige havdyr, som godt må nærstuderes, forlyder det. 23. marts er Den Blå Planet på Herlev Bibliotek og 24. april er Øresundsakvariet på Biblioteket Kilden.
Udover ovenstående udpluk af aktiviteter, fortæller Nanna Damgaard-Larsen også, at man fra nu og frem kan opleve en interaktiv børneudstilling på Herlev Bibliotek med hvallyde og lys lavet over forfatter Bent Hallers ‘Kaskelotternes sang’, som i øvrigt er bestilt hjem i mange eksemplarer, så der er rig mulighed for at dykke mere ned i universitet.
Der er lukket for kommentarer