Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bom for biler sættes op mellem Skovlunde og Herlev

Ballerup Kommune standser for biler for enden af Ravnsletvej til og fra Herlev for at undgå gennemkørende trafik i beboelsesområde. Nogle beboere frygter, at det vil virke stik modsat, og trafikken vil klumpe sig sammen og skabe utryghed, når der kun kan køres en vej.

Meget symbolsk opføres der i disse dage en bom præcis på grænsen mellem Ballerup og Herlev kommuner, hvor Vesterlundvej og Rasvnsletvej mødes.

Dette sker for at undgå gennemkørende biltrafik på Ravnsletvej, som er hovedvejen i et boligkvarter med villaer i Skovlunde. Ballerup Kommune har foretaget undersøgelser i sommeren 2022, som viser, at 40 procent af bilerne gennem kvarteret er gennemkørende, og der på en uge kørte 23 lastbiler på en strækning, hvor de ikke må køre. Nabovejen Vesterlundvej i Herlev er et erhvervskvarter.

»Det er borgere, som har inviteret os ud for at kigge på forholdene, og derefter foretog vi en undersøgelse,« siger René Friis Hansen, planchef i Ballerup Kommune.

Medarbejderne i kommunen kunne godt se, at der var problemer med trafikken, da de gæstede vejen, derfor blev undersøgelsen sat i gang. Og resultatet gør, at Ballerup Kommune nu lukker vejen for gennemkørende bilkørsel.

Beboere frygter trængsel

Kommunens administration anbefalede på baggrund af undersøgelsen at stoppe for gennemkørende biltrafik i kvarteret, noget som politikerne i miljø- og klimaudvalget i Ballerup Kommune vedtog i august i år.

Ikke alle borgere i kvarteret er enige i kommunens beslutning.

Anne-Mette Damon og Jens Fink-Jensen, som bor på sidevejen Nissedalen, står for en underskriftsindsamling, hvor de ifølge Jens Fink-Nielsen har samlet 57 underskrifter fra 37 husstande i kvarteret, som er uenige i vejlukningen.

Beboere, som plejer at køre ad Vesterlundvej for eksempel for at tage til Herlev eller København, får en omvej. Men Jens Fink-Nielsen understreger, at det ikke er hovedårsagen til, at de er imod beslutningen. De frygter, at initiativet kan få den stikmodsatte effekt end ønsket, nemlig at trafiksikkerheden kan blive værre.

»Fremover skal alle biler fra kvarteret køre ad Ravnsletvej og ud på Torvevej. Det vil gøre trafikken på Torvevej mere bøvlet for eksempel for børn, der er på vej til skole, og også skabe trængsel ved børnehaven på hjørnet af Ravnsletvej og Torvevej (Skovlunde Menighedsbørnehave, red),« siger Jens Fink-Jensen, som også er bekymret for trafikken ved den kommende børneinstitution Troldebo længere oppe af Torvevej.

René Friis Hansen mener ikke, at der er grund til bekymring. Han fremhæver, at den samlede trafik af Ravnsletvej vil falde, når den spærres af og forudser ikke problemer ved børneinstitutionerne. Beboernes ekstra kørsel på vejen vil ikke nå op på det samme niveau som den gennemkørende trafik, vurderer han. Han understreger samtidig, at Ballerup Kommune vil evaluere lukningen om et halvt år.

Det er klart, at det har med trafikafvikling og trafiksikkerhed at gøre, så det er ikke noget, som afgøres med håndsoprækning

Savner inddragelse

Jens Fink-Jensen kunne godt have tænkt sig, at beboerne kunne have givet input, inden Ravnsletvej blev lukket.

»Det er vi kede af. Man kunne da godt have inddraget os, inden man traf beslutningen,« mener han.

René Friis Hansen fremhæver omvendt, at det handler om trafiksikkerhed og er besluttet politisk, og at borgerne bestemt er velkomne til at komme med input i løbet af det næste halve år, hvor kommunen ser på, hvordan det forløber.

»Og vi tager naturligvis borgernes holdninger med, men det er klart, at det har med trafikafvikling og trafiksikkerhed at gøre, så det er ikke noget, som afgøres med håndsoprækning,« siger han.

Fodgængere og cyklister kan fortsat færdes gennem Vesterlundvej og Ravnsletvej.

 

Fakta:

Ballerup Kommune oplyser, at der blev registreret 1709 gennemkørende køretøjer mod øst og 2796 køretøjer mod vest henover de 7 dage, hvor der blev målt på Ravnsletvej i juni 2022. I samme periode var der 23 lastbiler, som ikke måtte køre på vejen.

 

LÆS OGSÅ: Tidligere i år blev en vej spærret i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!