Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Delte meninger om forlængelse af afspærring på Sønderlundvej

De sidste tre måneder har Sønderlundvej været afspærret for al trafik som et forsøg på at dæmpe den massive trafik ved Herlev Byskole afd. Eng. Nu har politikerne valgt at forlænge vejlukningen. En beslutning, der er delte meninger om.

Den 21. marts blev Sønderlundvej vest for Stumpedal afspærret som et tre måneders trafikforsøg for at forbedre trafiksikkerheden for børn, ansatte og forældre på Herlev Byskole afd. Eng.

Forsøgsordningen er netop afsluttet, og politikerne i Miljø-, Klima-, Teknikudvalget har besluttet, at afspærringen skal forlænges frem til maj 2024 med ønske om at finde en permanent løsning herefter.

Men hvorvidt forlængelsen af afspærringen er en positiv ting, er der uenighed om.

En succes

Det fremgår af et referat fra Miljø-, Klima- og Teknikudvalget den 19. juni, at trafikforsøget har været en succes, da antallet af bilister, der færdes i området, er faldet drastisk, efter afspærringen blev etableret. Det har blandt andet medført, at flere børn og forældre færdes til og fra skolen på gåben eller cykel.

Rasmus R. Kreilgaard, der er medlem af skolebestyrelsen, er meget glad for, at afspærringen er blevet forlænget.

»Jeg synes, det er fantastisk, fordi både jeg, men også andre forældre, tør at lade vores børn gå selv i skole, fordi der er langt færre biler. Det er vi meget begejstrede for,« siger han og tilføjer:

»Politikerne har været ganske lydhøre, og de har virkelig spurgt meget ind undervejs til, hvad vi (skolebestyrelsen, red.) synes.«

Inden afspærringen blev indført, og skolepatruljen blev fjernet, stod medlem af skolebestyrelsen, Rasmus R. Kreilgaard, om morgenen og overværede trafikken ved Herlev Byskole afd. Eng. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS OGSÅ: Kantatevej spærres for ind- og udkørsel til Herlev Ringvej i tre døgn

Utilfredse beboere

Selvom afspærringen er blevet betegnet som en succes, er det ikke alle, som deler begejstringen over forlængelsen.

Lisbeth Vadt, der bor ved Herlev Byskole afd. Eng, er meget uforstående over for, hvorfor politikerne har valgt at forlænge afspærringen af flere grunde.

»Eleverne går jo alligevel på sommerferie, så man kunne jo lige så godt fjerne afspærringen nu, og så kunne kommunen overveje efter sommerferien, om den så skulle etableres igen,« siger hun og tilføjer:

»Når letbanebyggeriet så også er færdigt, vil der jo heller ikke være så mange biler, der kører via Engløbet og Sønderlundvej.«

Lisbeth Vadt, der bor i nærheden af Herlev Byskole afd. Eng, er meget utilfreds meget, at afspærringen er blevet forlænget. Privatfoto.

LÆS OGSÅ: Derfor vinder Herlev guld næste gang

Lisbeth Vadt er især utilfreds over, at politikerne ikke har spurgt beboerne, hvilke holdninger de har til afspærringen. Hverken før den blev etableret, eller før den blev forlænget.

»Vi beboere er overhovedet ikke blevet hørt. Det er primært kun skolebestyrelsen, som politikerne har været interesserede i at høre på,« siger hun.

Selvom Marianne Dithmer (EL), der er formand for Miljø-, Klima- og Teknikudvalget i Herlev Kommune, har fuld forståelse for, at afspærringen er til gene for beboerne, pointerer hun også, at det er børnenes sikkerhed, der er det vigtigste.

»Afspærringen har betydet, at børnene er trygge ved at komme og gå fra skole, hvilket uden tvivl er det vigtigste,« siger hun og tilføjer:

»Der vil altid være løsninger, der er til gene for nogen, men til fordel for andre, så beboerne er nødt til at leve med, at de må køre en omvej, så vi skaber mest mulig sikkerhed for børnene.«

Jubel eller tilfredshed

Tirsdag formiddag skrev Herlev Kommune på deres facebookside, at der er “Jubel blandt forældre over sikker skolevej.”

Selvom formand for Miljø-, Klima- og Teknikudvalget Marianne Dithmer (EL) er enig i, at afspærringen har været en succes, er hun uforstående over for, at Herlev Kommune valgte at bruge den formulering.

»Jeg har ikke hørt om nogen forældre, der jubler,« siger hun.

Senere tirsdag ændrede Herlev Kommune ordlyd til “Tilfredshed blandt forældre over sikker skolevej.”

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!