Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor vinder Herlev guld næste gang

En DM-sølvmedalje på hjemmebane denne sæson er én af årsagerne til, at Herlev/Hjorten Squash Elitetrup er blandt de fem kandidater til Årets Sportsprofil 2023. Og i løbet af de sidste 13 år har elitetruppen formået at hive den ene DM-medalje hjem efter den anden.

April bød på en række intense kampe, da Herlev/Hjorten Squash inviterede til danmarksmesterskab på holdplan i Herlev, hvor Herlev/Hjorten Squash Elitetrup hev en sølvmedalje hjem – og det er langt fra første gang.

I 2021 vandt Herlev/Hjorten Squash Elitetrup DM-guld, og siden 2010 har holdet formået at hive 10 sølvmedaljer og to bronzemedaljer hjem.

Ifølge 33-årige Rasmus Ferdinand Jessen Ginman, der har været holdleder i otte år og træner i seks år i elitetruppen, er der to helt særlige grunde til, at holdet er nået så langt: Deres fællesskab og fokus på nationale spillere.

Et nationalt fællesskab

For Rasmus Ferdinand Jessen Ginman er det vigtigt, at han som holdleder og træner får etableret et træningsmiljø, hvor spillerne er glade for at tilbringe tid sammen.

»Det er slet ikke en nedprioritering af det sportslige, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis vi alle har det godt og får knyttet nogle gode venskaber, spiller vi også bedre sammen,« siger han og tilføjer:

»Når vi har så tætte bånd og så stærkt et sammenhold, kender vi også hinandens styrker, som er med til, at vi kan nå endnu længere sammen.«

Herlev/Hjorten Squash Elitetrup vandt DM-sølv på hjemmebane i april, hvor Rasmus Ferdinand Jessen Ginman agerede som reserve. Foto: Dansk Squash Forbund

LÆS OGSÅ: Stor medaljehøst til Herlev

Noget unikt hos Herlev/Hjorten Squash Elitetrup er, at de ikke henter spillere fra udlandet, da holdet gerne vil fokusere på at udvikle nationale spillere.

»Det er med til, at vi har et ret stabilt hold, hvor der sjældent er udskiftning, da vi ikke har nogle udenlandske spillere, som kun er i Danmark i perioder,« siger han og tilføjer:

»Vi ønsker ikke at få udenlandske spillere blot for at højne niveauet. Det skal ske med vores nationale spillere.«

Dedikeret som træner

Rasmus Ferdinand Jessen Ginman har løbende skruet ned for sin egen træning, da han gerne vil fokusere på at udvikle de unge talenter på holdet, heriblandt den 26-årige tredobbelte danmarksmester, Theis Houlberg.

»Jeg går ikke særlig meget op i mine sportslige resultater længere, så det har været vigtigt for mig, at de kan opnå deres ambitioner, så derfor vil jeg også gerne have dem så meget ud på banen som muligt,« siger han og tilføjer:

Rasmus Ferdinand Jessen Ginman har valgt at skrue ned for sin egen træning, så han kan fokusere på at udvikle de andre spillere i elitetruppen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS OGSÅ: Ny dansk rekord til Inge Stampe fra Herlev Løbe- og Atletikklub

»Med så mange talenter på vores hold er det vigtigt, at de bliver udfordret og får mulighed for at præstere så meget som muligt, og det gør de på ude på banen.«

Derfor agerede han også som reserve på eliteholdet under DM i april, da han gerne ville være der for holdet så meget som muligt.

»Hvis man støtter holdet bedst muligt, så kommer man rigtig langt, og det er det, jeg higer efter som træner og holdleder.«

Fortsat målrettet

Selvom Rasmus Ferdinand Jessen Ginman er stolt over, at elitetruppen vandt DM-sølv i april, er han stadig ærgerlig over, at de ikke løb med guldet.

»Jeg undede virkelig vores hold at nå hele vejen, for vi havde rigtig gode chancer for at vinde, men det andet hold (Birkerød Squash Klub, red.) var bare bedre den dag,« siger han.

Når squash-klubberne spiller DM, samler holdene point for hele sæsonen i grundspillet. Derefter spiller de fire hold med flest antal point om medaljer i slutspillet, hvor den afgørende faktor er, hvilken klub der i alt vinder flest sæt.

Selvom Herlev/Hjorten Squash tabte til Birkerød Squash Klub, var Herlev/Hjorten Squash den klub, der samlede flest point i grundspillet. Derfor er Rasmus Ferdinand Jessen Ginman stadig optimistisk og sikker på, at elitetruppen nok skal løbe med en DM-guldmedalje inden for den nærmeste fremtid.

»Vi har så mange unge talenter på holdet, og med så mange flotte resultater, som vi har opnået de sidste mange år, skal det nok snart lykkes,« siger han.

Derfor er han heller ikke i tvivl om, hvorfor herlevborgerne skal stemme på Herlev/Hjorten Squash Elitetrup som Årets Sportsprofil 2023.

»Hvis man godt kan lide idéen om, at vi bruger meget energi på at udvikle nationale spillere og har stort fokus på et godt fællesskab, er vi helt oplagte,« siger han.

Fakta om elitetruppen:

  • Truppen består af syv faste spillere plus fem reserver.
  • De faste spillere er mellem 24 og 32.
  • Når truppen spiller holdkamp, er de fire herre og to kvinder på banen.
  • Siden 2010 har holdet vundet én guldmedalje, 10 sølvmedaljer og to bronzemedaljer.

Årets sportsprofil i ny udgave

I år bliver fem idrætsudøvere udpeget som kandidater til titlen som ‘Årets Sportsprofil 2023.’ De fem udpeges af Herlev Bladets redaktion, og vinderen bliver kåret fredag den 1. september under Herlev Festuge fra Store Scene i Herlev Bygade.

Frem mod kåringen kan man drypvis læse om de fem kandidater i Herlev Bladet og på Heleherlev.dk, og så bliver det Herlev Bladets læsere, der bestemmer, hvem der i sidste ende løber med den fornemme hæder.

Herlev Bladet har nomineret følgende idrætsudøvere:

  • BMS Herlev Liga Damer, som du kan læse mere om her.
  • Herlev/Hjorten Squash Elitetrup.
  • Herlev Eagles, som du kan læse mere om her.
  • Rebecca Koerner, danmarksmester i linjeløb, som du kan læse mere om her.
  • Herlev Billard Klub Old Boys, som du kan læse mere om her.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!