Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunalbestyrelsesmedlem fra Herlev får stor chance for at komme på Borgen

Der er gode chancer for, at Herlevs 2. viceborgmester ryger ind på Borgen efter næste valg.

For Ibrahim Benli fra Enhedslisten har det i mange år været en ambition, at blive valgt til Folketinget. Og nu er hans chance stor. Ibrahim Benli er blevet valgt som spidskandidat i København Omegns Storkreds til det kommende valg, i stedet for Søren Søndergaard, som ikke kan stille op på grund af Enhedslistens rotationsprincip.

»Lokalpolitik og nationalpolitik er to størrelser, der hænger snævert sammen. De kommunalpolitiske erfaringer kommer jeg til at bringe i spil på Borgen. Jeg har drømt om det længe for man kan skabe ret mange forandringer for rigtig mange mennesker for eksempel på det sociale område og beskæftigelsesområdet, « siger Ibrahim Benli til Herlev Bladet.

Ibrahim Benli sidder lige nu på den ene af Enhedslistens to pladser i Herlevs kommunalbestyrelse, og han er blandt andet Herlevs 2. Viceborgmester og sidder i arbejdsmarkedsudvalget, børne- og uddannelsesudvalget og kultur- og fritidsudvalget.

Artiklen fortsætter efter billedet

Det bliver Stefan Rundstrøm, der skal overtage pladsen, hvis Ibrahim Benli bliver valgt til Folketinget midt i en periode. Arkivfoto: Henrik Lüthcke

Ingen dobbeltmandater 

I Ibrahim Benlis parti er dobbeltmandater ikke tilladt, så om han stiller op igen lokalt afhænger af, hvornår næste folketingsvalg bliver udskrevet.

»Det er ikke sådan, at jeg tænker at landspolitik er vigtigere end kommunalpolitik, men det er en ambition, jeg altid har haft,« siger han og peger på, at han efterhånden ved en del om, hvordan den lovgivning, der bliver skabt på Christiansborg rammer i kommunerne.

»Jeg ved hvordan økonomien er stram i kommunerne, og jeg kan med fordel referere til, hvordan vi hvert år med budgetterne sidder og regner nøje ud, hvad der kan bruges på de forskellige ting,« siger han.

Hvis Ibrahim Benli ender med at måtte trække sig fra Herlevs kommunalbestyrelse midt i en periode, så bliver det parties Stefan Rundstrøm, der kommer til at tage over.

ANDRE HISTORIER: Nyt positivt tilsyn på dagbehandlingstilbud i Herlev var en fejl

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!