Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stadig udsigt til sankthansbål på fredag – få et overblik her:

Herlevitterne og skovlundeborgerne kan på nuværende tidspunkt se frem til stor bålfest fredag, da Herlev og Skovlunde ikke er blandt de lokalområder, hvor det bliver forbudt at tænde op i bålet til sankthans. Se her, hvor arrangementerne skal afholdes.

Duften af snobrød, lyden af midsommersang og synet af det traditionelle sankthansbål.

Det lyder som opskriften på den klassiske sankthansaften, men på grund af den massive varme og tørke, der har ramt landet de sidste par uger, må flere områder i Danmark undvære det klassiske bål.

Men som det ser ud nu, indfører Beredskab Øst ikke afbrændingsforbud i Herlev og Skovlunde, og derfor kan herlevitterne og skovlundeborgerne holde traditionen ved lige med stor bålfest fredag.

Herunder kan du se, hvor der blandt andet bliver holdt sankthansfest i Herlev og Skovlunde.

Elverparken

Traditionen tro afholder Foreningen for kulturelle aktiviteter i Elverparken stor bålfest ved søen i Elverparken fra klokken 17.30.

Til arrangementet sørger Nanna Schou og Benjamin Nørholm, som spiller danske børnesange og sange fra Højskolesangbogen, for underholdende musik fra klokken 17.30, og klokken 18.20 holder Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, båltale.

Der vil være salg af kaffe, kage, juice, popcorn, øl og vand til at slukke tørsten og stille lækkersulten. Arrangørerne opfordrer borgerne til at tage familien med og pakke en kurv med mad og drikke, som kan nydes i Elverparken.

Hospitalsparken

Herlev Grundejerforening har også planer om at afholde stor bålfest i Hospitalsparken, men foreningen har endnu ikke afklaret, hvordan arrangementet skal forløbe.

Skovlunde Bypark

I over 40 år har der været holdt sankthansaften i Skovlunde Bypark, og i år er ingen undtagelse.

Arrangementet foregår fra klokken 18, hvor FDF og Det Danske Spejderkorps gør det sjovt at være barn med masser af udfordrende aktiviteter. Turpas købes på pladsen.

Lady Marmelade Band sørger for underholdende musik fra klokken 19, og klokken 20.30 holder Lars Green Bach, der er medlem af Ballerup Kommunalbestyrelse og menighedsrådsformand i Skovlunde, båltale.

Herefter synges der midsommervise, og bålet på ‘Bjerget’ tændes cirka klokken 21, medmindre tørken forhindrer det.

Der vil være salg af pølser, pandekager, popcorn, slik, øl, vand og vin. Festen slutter klokken 22.

Lokalrådet påpeger, at udover midsommer-markeringen er aftenen også en god mulighed for at få genopfrisket gamle bekendtskaber og skabt nye samt mødes på tværs af alle aldre.

På Beredskabsstyrelsens hjemmeside kan du løbende følge med i, hvilke kommuner der rammes af afbrændingsforbuddet. Læs mere her.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

ANDRE HISTORIER: Politikere vil indføre røgfri arbejdstid for kommunalt ansatte

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!