Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu med huer: ”Surrealistisk at være færdig“

Herlev Gymnasium & HF's første studenter sprang mandag ud til sol, sommer og en ny fremtid.

Brede smil, våde øjne og masser af fejring og forløsning. Omkring 140 studenter springer ud fra Herlev Gymnasium & HF de næste tre dage, og mandag fik de to første æren af at hejse Dannebrog med rektor Jan Vistisen som markering på en uge, der står i festens tegn. Det vender vi tilbage til.

18-årige Caroline Døssing Purlund fra 3.g (idræt og naturvidenskab) på gymnasiet fik huen på klokken 9.30 med et 10-tal i matematik, mens Alfred Maslen fra 2.q sluttede af med et 12-tal i dansk.

Begge havde svært ved at fatte, at to tre intensive år i Herlev, nu er slut, og det med bravour oven i købet.

Det er mærkeligt, at man ikke skal det her mere, man bliver lidt melankolsk

»Det er vildt at være færdig, det virker ikke ægte endnu, det er så surrealistisk,« lød det fra Caroline Døssing Purlund, efter hun havde fået masser af kram og tillykker fra familien, der sammen med en masse andre pårørende var mødt op foran gymnasiets hovedindgang.

Gymnasiets første student forklarede, at hun egentlig bor i Slangerup i Nordsjælland, men havde valgt Herlev på grund af idrætsdelen.

»Nu skal jeg holde sabbat i et år, hvor jeg skal arbejde og rejse, men ellers har jeg ikke lagt mig fast på noget,« sagde hun, der dog har kigget lidt i retning af psykologistudiet.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Alfreds mormor Eva Langballe fik æren af at give ham huen på. Han sluttede med et 12-tal i dansk, så det var en stolt mormor. Foto: Kenneth Hougaard.
Ude foran gymnasiet ventede Alfreds familie med lykønskninger, gaver og kram. Foto: Kenneth Hougaard.

Mormor fik æren

Også 19-årige Alfred Maslen var lidt paf, selvom han inden eksamen havde udtalt, at han faktisk elsker eksamener.

»Det er super dejligt at være færdig, men også lidt surrealistisk. Det er mærkeligt, at man ikke skal det her mere, man bliver lidt melankolsk,« sagde han og undskyldte sig et kort øjeblik, fordi han skulle give to gode kammerater, der gik forbi, en hoppe-krammer.

Han fortalte efterfølgende, at han bor i Ballerup, men havde valgt Herlev, fordi det har givet ham mulighed for at passe sin morgentræning som elitefodboldspiller i Hvidovre. Derfor skal han også bruge det næste år på at spille en masse fodbold, og så vil han gerne læse videre om et års tid.

ANDRE HISTORIER: Politikere vil indføre røgfri arbejdstid

»Jeg har fået 10 og 12 i alle mine eksamener, så jeg har et snit, hvor jeg kan det hele,« udbrød han og undskyldte, at det måske lød lidt storladent.

Til gengæld var han meget ydmyg og taknemmelig over for sin mormor Eva Langballe, der havde taget turen fra Fejø for at give ham huen på.

»Fra 0. til 9. klasse var jeg meget vild, så dengang var der ingen, der troede på, at det her ville ske, men min mormor er lærer, og det var hende, der sagde, at det skulle jeg,« lød det fra en glad nyudklækket student.

Rektors sidste flaghejsning

Lidt over klokken 10 kunne både han og Caroline Døssing Purlund trække i snoren og sammen med rektor hejse de røde-hvide farver til tops.

»Sikke nogle blærede resultater at slutte af med,« lød det fra rektor Jan Vistisen, der efter 13 flaghejsninger og ifølge ham selv over 3.000 underskrifter på eksamenspapirer selv ‘slutter af’ efter sommer og går på pension.

Sikke nogle blærede resultater at slutte af med

Men først venter altså en uge med masser af glade unge mennesker og masser af fest, og at dømme efter mandagens forsmag med bomberør, serpentiner og champagnepropper kommer det ikke til at gå stille for sig. På onsdag er Herlev Gymnasium & HF desuden selv vært ved en afslutningsmiddag, og traditionen tro en revy, hvor lærerne laver komiske sketches fra året, der er gået. Og fredag venter så translokationen.

19-årige Alfred Maslen og 18-årige Caroline Døssing Purlund blev i år de første studenter (HF/gym) til at få huen på. Foto: Kenneth Hougaard.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!