Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nybagt danmarksmester: ”Er bare glad hele tiden“

Efter blot fire år på sadlen og en nøje tilrettelagt plan, hvor alt klappede, lykkedes det 22-årige Rebecca Koerner fra Herlev at vinde årets DM i linjeløb. Året før vandt Cecilie Uttrup, der også er fra Herlev.

»Det her er den største præstation indtil videre,« lyder det fra 22-årige Rebecca Koerner et par dage efter, at hun har vundet DM i linjeløb (landevej, red.) 2023.

Egentlig gik hun efter en podieplads i enkeltstarten, men fik en fjerdeplads.

»Det var en kæmpe skuffelse, men det gav mig kun brændstof til søndagens løb, så i sidste ende var det positivt, og hvis jeg kigger tilbage nu, vil jeg hellere være dansk mester i linjeløb,« siger den glade vinder.

LÆS OGSÅ: Portræt af Rebecca Koerner

I 10 år var hun en af landets bedste tårnspringere, indtil hun i forbindelse med noget genoptræning fik smag for cykling, og efter bare fire år i sadlen kan hun ikke alene kalde sig professionel cykelrytter som del af Uno-X Pro Cycling Team, men altså også danmarksmester.

»Jeg kan ærligt sige, at jeg har svært ved at sove om natten. Det er helt utroligt, og jeg er bare glad hele tiden og helt ’excited’. Jeg kan ike lade være med at tænke på den følelse, jeg havde, da jeg kørte over stregen. Det var en kæmpe forløsning. Jeg tør jo først tro det med sikkerhed, da jeg kører rundt i sidste sving og kan se, at de andre ikke er tæt på mig,« fortæller hun om det 127 kilometer lange løb i Aalborg.

Lige efter planen

Hun havde fået nogle tider at vide fra sin følgebil, men også af publikum, men de var forskellige, og der var generelt bøvl med tiderne, så hun kunne ikke være sikker på noget, uddyber Rebecca Koerner, der altså kunne ånde lettet op efter et soloudbrud på 32 kilometer.

Hun stak nemlig af fra favoritterne, og ingen fulgte efter – helt efter planen, lyder det.

Det er jo mega fedt, vi er to, der har de samme rødder fra Herlev. At jeg kan overtage trøjen fra hende betyder sindssygt meget

»Vi er fire World Tour-ryttere (international serie af landevejsløb, red.) og de to er mig og min holdkammerat Amalie (Didriksen, red.), som arbejder sammen.  Planen er, at jeg kommer tidligt afsted i et udbrud, så jeg kan have min chance, hvis Cecilie (Uttrup, red.) og Emma (Norsgaard, red.) ikke gad at hente det, og hvis de gad, så kunne de bruge energi på det, og så kunne Amalie bare sidde og slappe af og spare sig indtil opløbet, så det var en win-win for os begge, og planen lykkedes bare præcis, som vi talte om,« forklarer den nye danmarksmester.

Hun understreger, at det er virkelig sjældent, at det hele bare klapper.

Succes avler succes

Derfor var hun som nævnt usikker lige til det sidste – også på, hvordan hun skulle reagere, da hun kom i mål.

»Jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle fejre det, men det kommer bare helt naturligt. Da jeg kører over stregen, sigter jeg efter mim hjælper fra holdet, og så kommer min storesøster, som kører for ABC, løbende over, selvom de to næste er fra hendes hold,« husker Rebecca Koerner, der stadig har følelsen siddende i kroppen.

En anden professionel cykelrytter, 27-årige Cecilie Uttrup Ludwig, der også kommer fra Herlev og vandt samme løb sidste år, kommer ind som nummer syv.

Hvad tænker du om, at I nu er to fra Herlev, der har vundet DM-trøjen?

»Det er jo mega fedt, vi er to, der har de samme rødder fra Herlev. At jeg kan overtage trøjen fra hende betyder sindssygt meget. Hun kom også over efter stregen og lykønskede mig. Og alle var bare super glade på mine vegne.  De ved godt selv, hvor stort det er, fordi de selv har prøvet det,« siger Rebecca Koerner og henviser til Emma Norsgaard, Amalie Didriksen og som nævnt Cecilie Uttrup.

Men hvad er det Herlev og Danmark kan i forhold til cykelløb, tror du?

»Vi har nogle af verdens bedste cykelryttere også på herresiden, så måske det er succes, der avler succes. At vi bliver inspireret af hinanden og tror på, at vi kan gøre det, og så er det bare dejligt, når det lykkedes,« vurderer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rebecca Koerner, professionel cykelrytter, den 21. februar 2022. Foto: Claus Birch.

Håber på flere chancer

Hvad er næste mål i din karriere?

»Jeg håber på, at jeg kan blive udtaget til VM i august og gøre en god figur dér. Der er udtagelse i denne uge (uge 26, red.), og så glæder jeg mig bare til at komme ud og køre i den rød-hvide trøje,« siger danmarksmesteren, der dog ikke har modtaget den endnu.

Hun ville også meget gerne med til Tour de France Femmes fra 23. til 30. juli, men er ikke udtaget i år.

Du kører pt. som hjælperytter. Hvad kan din nye sejr gøre for din position på holdet, tror du?

»Det kan være, jeg får flere muligheder for at køre efter resultater selv, men jeg skal også være realistisk. Det er ikke fordi, det er blevet nemmere at følge med på det niveau, bare fordi jeg har fundet et enkelt cykelløb. Jeg har stadig en del fysiske skridt, jeg skal tage,« siger hun, der indtil videre ser sig selv i en hjælperolle til de andre ryttere på landsholdet.

Men hun er godt på vej. Efter en uheldig sæson sidste år med corona og hjernerystelse har hun brugt vinteren på fysisk træning og livsstilsændringer for at blive mere professionel.

Op på sadlen igen

»Jeg tager tingene mere seriøst nu. Jeg spiser de rigtige ting på de rigtige tidspunkter og prioriterer min restitution frem for blandt andet sociale ting, selvom jeg har lyst til dem også. Så det er super fedt, at det giver pote,« siger Rebecca Koerner, der også har kørt en god forårssæson.

»Jeg kommer generelt bedre igennem og længere ind i finalerne og kan hjælpe mine holdkammerater mere og mere. Så jeg kan sagtens se, at jeg har lagt et fysisk niveau på hen over vinteren, jeg tror også tror mere på, at jeg har ret til at være der,« forklarer hun om det selvtillidsboost, hun oplever for tiden.

Det kan være, jeg får flere muligheder for at køre efter resultater selv, men jeg skal også være realistisk

En bølge, hun gerne fortsætter på så længe som muligt. Derfor tager hun og holdet nu på fire ugers højdetræning i det bjergrige Livigno, Italien. Og derefter venter endnu flere cykelløb og forhåbentlig endnu flere succeser i de rød-hvide farver.

Årets sportsprofil i ny udgave

I år bliver fem idrætsudøvere udpeget som kandidater til titlen som ‘Årets Sportsprofil 2023.’ De fem udpeges af Herlev Bladets redaktion, og vinderen bliver kåret fredag den 1. september under Herlev Festuge fra Store Scene i Herlev Bygade.

Frem mod kåringen kan man drypvis læse om de fem kandidater i Herlev Bladet og på Heleherlev.dk, og så bliver det Herlev Bladets læsere, der bestemmer, hvem der i sidste ende løber med den fornemme hæder.

Herlev Bladet har nomineret følgende idrætsudøvere:

  • BMS Herlev Liga Damer, som du kan læse mere om her.
  • Herlev/Hjorten Squash Elitetrup, som du kan læse mere om her.
  • Herlev Eagles, som du kan læse mere om her.
  • Rebecca Koerner, danmarksmester i linjeløb.
  • Herlev Billard Klub Old Boys, som du kan læse mere om her.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!