Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Eagle-spiller: Derfor er fællesskab nøglen til succes

En DM-bronzemedalje på udebane denne sæson er én af årsagerne til, at Herlev Eagles er blandt de fem kandidater til Årets Sportsprofil 2023. For Herlev Eagles er det klubbens stærke fællesskab og sammenhold, der er hovedingredienserne i deres succes.

Efter 35 års medaljetørke formåede ørnedrengene i april at hive en bronzemedalje hjem mod Esbjerg Energi på udebane.

Sidst, Herlev Eagles havde vundet en medalje, var i 1988, og derfor var det en ekstra stor sejr for holdet, at de kunne vende hjem til Ørneborgen med en bronzemedalje.

Ifølge 31-årige Alexander Lindqvist Hansen, der har spillet for Herlev Eagles i fire år, skaber deres stærke fællesskab ikke kun succes for den enkelte spiller, men også for klubben som helhed.

Én stor familie

Til hverdag bor Alexander Lindqvist Hansen i Sverige, hvor han jævnligt taget turen over Øresundsbroen til Danmark. Det gør han, fordi han spiller i en klub, hvor han føler sig hjemme og er tryg ved at være sammen med de personer, han omgås med.

»Hele klubben er for os alle som en lille familie. Jeg elsker at tilbringe min tid her, fordi vi spillere altid bliver inkluderet, og der bliver altid lyttet til os,« siger han og tilføjer:

»Vores fællesskab i klubben er klart en stor årsag til, at vi er kommet så langt. Man er aldrig alene om at skabe sin succes.«

LÆS OGSÅ: Franarrede familiemedlem over 100.000 kroner

Humøret i bussen fra Esbjerg var tårnhøjt hos Herlev Eagles, der fejrede deres bronzemedalje i april. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Han er derfor ikke i tvivl om, at Herlev Eagles står øverst på prioriteringslisten, når han skal underskrive en ny kontrakt næste år.

»Jeg kunne sagtens træne et andet sted, der er tættere på Sverige, men for mig er det vigtigt, at jeg er et sted, hvor jeg har det godt, og hvor jeg ikke kun er, fordi det er det meste praktiske,« siger han.

Nyt stærkt hold

At have vundet bronze har tydeligt kunnet mærkes hos antallet af spillere hos Herlev Eagles, der har valgt at underskrive en kontrakt med andre større ishockeyklubber. Ifølge Alexander Lindqvist Hansen er det et relativt nyt fænomen, at flere spillere har valgt at forlade Herlev Eagles på én gang.

»Det er da selvfølgelig ærgerligt, at flere har skiftet klub, men vi har stadig mange gode spillere tilbage, og vi har også skrevet kontrakt med mange gode spillere,« siger han.

Selvom flere spillere har forladt Herlev Eagles, er Alexander Lindqvist Hansen stadig sikker på, at klubben kommer til at starte sæsonen ud med et nyt og stærkt hold. Privatfoto.

Han mener, at Herlev Eagles også formåede at vinde bronze, fordi holdet bestod af en del spillere, der havde spillet i klubben i flere år.

»Når man beholder de samme spillere, gør det også, at man ikke behøver at starte forfra hvert år, fordi man skal lære flere nye spillere at kende og deres styrker og svagheder,« siger han.

Men han er stadig meget optimistisk, da Herlev Eagles selv har underskrevet kontrakt med flere dygtige spillere.

»Jeg er helt sikker på, at vi nok skal få opbygget et stærkt hold,« siger han.

Sulten efter medaljer

Siden Alexander Lindqvist Hansen startede hos Herlev Eagles, var det et klart mål for ham at vinde en medalje. Fordi han var startet i en klub, der ikke havde vundet en medalje i mange år, vidste han godt, at det ville kræve en ekstra indsats at nå til tops.

»Herlev er jo ikke så stor en klub, så det var jo virkelig stort for os at vinde bronze,« siger han og tilføjer:

»Når man kæmper så meget for noget, og når man arbejder så meget for det i så lang tid, er det jo en kæmpe befrielse, når ens hårde arbejde så endelig giver pote.«

LÆS OGSÅ: Delte meninger om forlængelse af afspærring på Sønderlundvej

Glæden var stor hos Herlev Eagles, da de efter 35 års medaljetørke vandt bronze i april. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Derfor er han heller ikke i tvivl om, hvorfor herlevborgerne skal stemme på Herlev Eagles som Årets Sportsprofil 2023.

»Vi er en familieær klub, som bidrager med mange kampe, hvor man har lyst til at komme igen, fordi det er sjovt at se, og der sker rigtig meget. Og så gør vi især meget for at inkludere yngre personer, hvor vi jævnligt spiller med børn fra forskellige skoler,« siger han.

Fakta om Herlev Eagles:

  • Spillerne er mellem 18 og 31 år.
  • Klubben betår på nuværende tidspunkt af 11 spillere.
  • Klubben har vundet to DM-bronzemedaljer, én DM-sølvmedalje og én DM-guldmedalje.
  • Klubben spiller i den bedste danske række, Metal Ligaen.

Årets sportsprofil i ny udgave

I år bliver fem idrætsudøvere udpeget som kandidater til titlen som ‘Årets Sportsprofil 2023.’ De fem udpeges af Herlev Bladets redaktion, og vinderen bliver kåret fredag den 1. september under Herlev Festuge fra Store Scene i Herlev Bygade.

Frem mod kåringen kan man drypvis læse om de fem kandidater i Herlev Bladet og på Heleherlev.dk, og så bliver det Herlev Bladets læsere, der bestemmer, hvem der i sidste ende løber med den fornemme hæder.

Herlev Bladet har nomineret følgende idrætsudøvere:

  • BMS Herlev Liga Damer, som du kan læse mere om her.
  • Herlev/Hjorten Squash Elitetrup, som du kan læse mere om her.
  • Herlev Eagles.
  • Rebecca Koerner, danmarksmester i linjeløb, som du kan læse mere om her.
  • Herlev Billard Klub Old Boys, som du kan læse mere om her.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!