Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Borgmester efter sigtelse i Louise-sag: – Det første vigtige skridt

Ifølge Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), vil det være vigtigt for herlevborgernes tryghed og retsfølelse, hvis den sigtede i Louise-sagen bliver dømt.

»Den sag har forandret Herlev, det forsvinder aldrig,« lyder det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), der så meget desto mere er glad for nyheden om, at politiet har anholdt og sigtet en 28-årig mand for drabet på Louise Borglit 4. november 2016 i Elverparken.

LÆS OGSÅ: Anholdt i drabssag er fra vestegnen

»Det her er det første vigtige skridt, som giver en tro på, at vi kan komme i en situation, hvor der kan ydes retfærdighed for drabet på Louise, og er det den rigtige mand, så er det en vigtig ting for Louises familie og for Herlev som lokalsamfund,« vurderer borgmesteren, der fik nyheden fredag morgen, da politidirektøren ringede til ham.

Har altid håbet

Og netop politiets efterforskning i sagen har givet borgmesteren en forhåbning om, at en dag som denne ville komme på et tidspunkt.

»For det første har jeg været i dialog med politiet lige siden det tragiske mord, og jeg har været oplyst om, at politiet aldrig stoppede sin efterforskning, og det har jeg været glad for, og det har givet en forhåbning om, at det ville lykkedes. Det er klart, at det for familien, men også for Herlev vil være en stor lettelse, hvis det bliver afklaret, hvem der har gjort det og vedkommende kan blive straffet,« påpeger Thomas Gyldal Petersen.

Han vil også selv blive lettet, da sagen også har fyldt meget hos ham.

Artiklen fortsætter under billedet.

Herlev Bladet har flere gange interviewet borgmesteren om Louise-sagen. Blandt andet en gang i Elverparken, hvor han mødte op med sin hund.

 

Har fyldt meget

»Den har fyldt rigtig meget og har været definerende for mig som borgmester,« siger han og nævner, hvordan den fik herlevborgerne til at stå sammen i et stort fællesskab, og hvordan den satte skub under tryghedsprojektet ‘Herlev passer på Herlev’.

»Vi har set, hvilke kræfter der slippes løs, når vi står sammen, men det er klart, at sådan en sag slipper man aldrig, jeg tænker på den ofte, når jeg går i Elverparken, og når vi rammer årsdagen for mordet, og jeg har altid haft den største medfølelse med familien,« lyder det fra borgmesteren, der understreger, at uanset en domsfældelse vil det aldrig kunne omgøre familiens tab, men det vil kunne give vished.

Mere tryghed

»Det der skete forsvinder ikke, det er en dyb sorg, som sidder i en familie, som aldrig får Louise tilbage. Det var et stort chok, som ramte et lokalsamfund, som reagerede ved, at nogen blev utrolig bekymrede og bange, og nogen har ikke været i parken siden, mens andre reagerede ved at konstatere, at forbryderne skal ikke bestemme, hvordan vi skal leve i Herlev,« siger han.

Hvad vil en domsfældelse betyde for trygheden i Elverparken og i Herlev?

»Den angst, som folk har haft, sidder hos nogen, men er mindre hos de fleste, men dét, at en morder kan blive stillet til regnskab, hvis det sker, vil det give en større tryghedsfølelse og retfærdighedsfølelse hos os alle,« vurderer han.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!