Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Borgmester om lav stemmeprocent: Vi skal gøre det bedre næste gang

På trods af flere anstrengelser fra kommunens side blev dette valgs stemmeprocent endnu lavere end i 2017 og den dårligste siden 2009.

Selvom målet for Herlev Kommune var at få stemmeprocenten endnu højere op end i 2017, hvor den lå på 68,7 procent, lykkedes det ikke. Klokken otte, hvor valgstederne lukkede, lå den på 63,85 procent. Det er 684 stemmer færre end i 2017. Herlev Hallerne var det valgsted, hvor flest stemte – nemlig 73,58 procent.

SE HER: borgmesteren byder velkommen

»Der er formentlig nogen, der har undladt at bruge deres demokratiske ret, og det er hamrende ærgerligt,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), der peger på, at årsagen nok skal findes i det stigende smittetryk i Herlev.

Han understregede, at der ligger en opgave i at få valgdeltagelsen op frem mod næste valg.

»Og meget gerne endnu højere end den var i ’17,« fastslog han.

Lidt ligesom et maraton

På trods af den faldende stemmeprocent var det en glad, men også træt borgmester, der tirsdag aften bød velkommen til valgcafé på rådhuset.

»Det er lidt ligesom, hvis man bliver inviteret til fest, når man har løbet et maraton, man er så utrolig træt,« sagde borgmesteren, der tilføjede, at en valgaften også er en bekræftigelse på, om det arbejde man har lavet op til valget, har været godt nok

LÆS OGSÅ: Kun få stemmer kan flytte kan flytte mandater

 

Stemmeprocenter gennem årene:

84,6 procent i 2001, hvor der også var folketingsvalg.

67,1 procent i 2005

63,6 procent i 2009

69,6 procent i 2013

68,7 procent i 2017

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!