Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

– Dårlig start for nyt hjemmeplejefirma

Flere borgere og hjemmeplejere er frustrerede over, at Human Care, der er ny leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Herlev, kort efter at have vundet udbuddet offentliggjorde det, før kontrakten underskrives på fredag. Uhensigtsmæssigt, lyder det fra kommunen.

»Jeg blev meget ked af det og utryg. De skulle have meddelt det til borgerne, inden de offentliggjorde det. Det er en dårlig start,« lyder det fra 84-årige Inger Bech Klausen, der modtager hjemmepleje morgen, middag og aften.

Hun henviser til hjemmeplejefirmaet Human Care, som 11. januar i år vandt udbuddet som ny leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Herlev fra 1. marts i år. To dage efter valgte firmaet at søge efter nye medarbejdere på Facebook og Jobindex, fordi man havde vundet udbuddet. Noget man også nævner i opslaget.

Kontrakten med Herlev Kommune bliver dog først underskrevet på fredag i denne uge. Det har derfor vakt harme blandt nuværende hjemmeplejere i Herlev, som Herlev Bladet har talt med, og deres borgere, der ikke kendte til udbudsresultatet.

Købt eller solgt?

»Vi måtte læse det på Facebook, men vi anede intet. Jeg blev enormt ked af det, for nu jeg ved ikke, om jeg er købt eller solgt,« siger Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen, der er social- og sundhedshjælper for Inge Bech Klausen for den nuværende leverandør, Din Private Døgnpleje, som altså dermed har mistet opgaven efter at have varetaget den i en årrække.

Hverken Din Private Døgnpleje eller Herlev Kommune vil kommentere på resultatet af udbuddet. Det skyldes ifølge kommunen, at der i lovgivningen om udbud er krav om en standstill-periode på 10 dage fra det tidspunkt, hvor tilbudsgiverne har fået resultatet af udbuddet, og indtil kontrakten underskrives. Når kontrakten er underskrevet, offentliggøres navnet på den leverandør, som har vundet opgaven.

Kommunen: Uhensigtsmæssigt

Men centerchef Tine Larting, Center for Sundhed og Voksne, bemærker dog i en skriftlig kommentar til Herlev Bladet:

»For os er det selvfølgelig uhensigtsmæssigt, når en virksomhed kommunikerer om udbuddet, inden kontrakten er underskrevet. Det er en ærgerlig situation, men vi tager selvfølgelig hånd om alle bekymrede borgere, der henvender sig omkring deres hjemmehjælp,« siger hun.

Kommunen oplyser, at man, så snart kontrakten på udbuddet er underskrevet, kontakter de berørte borgere. I mellemtiden kan borgere, der har spørgsmål til hjemmehjælpen, kontakte Visitationen i Herlev Kommune på telefon: 44 52 62 92.

Human Care vil heller ikke kommentere på udfaldet på trods af offentliggørelsen af udbuddet.

»Vi ønsker ikke at kommentere det, før kontrakten er underskrevet,« siger driftchef Jeanne Bylov Nielsen.

Det fremgår af Jobindex, at jobopslaget, hvor man søger medarbejdere til Herlev, onsdag, er blevet fjernet fra hjemmesiden, dog ikke fra Facebook og Linkedin.

Her ses det, at Human Care har leveret hjemmepleje i 12 år med base i Hvidovre, hvor man vandt udbuddet som ene-leverandør i 2020. I Herlev skal firmaet servicere 350 borgere og forventer 20 ansatte.

 

 

Læs mere i næste uges Herlev Bladet

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!