Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Herlev Billedskole har igen fyret en lærer

Debatindlæg fra: Iben Keblovszki,Gigesti 6

Åh, hvor er det ærgerligt! Nu har Herlev Billedskolen igen fyret en lærer – på et spinkelt grundlag og uden varsel. Denne gang røg vores lærer i skulptur – Peter Hesk Møller, en afholdt, alsidig, kompetent og uhyre populær lærer.

Peter Hesk Møller har været en del af Herlev Billedskole lige fra starten for 27 år siden, Dengang fik Niels Christensen og Peter en genial idé – en klippekortsordning for voksne, som gerne ville afprøve forskellige kunstarter, så som skulptur, grafik, akryl- og akvarelmaling mm. 

Jeg tror de fleste, der færdes i Herlev, kender flere af Peters skulpturer. De står mange steder i byen. Mest kendte er nok: ”Danserinde” foran Herlev Kirke, ”Danserinde” ved Medborgerhuset, og ”Tre Kors” foran indgangen til Præstebro Kirke. Han har virkelig sat sit præg på byen også i mange andre sammenhænge. 

Det er synd og skam, at Herlev Kommune behandler en kunstner og et bysbarn, som Peter – særdeles anerkendt bronzestøber, billedhugger og kunstner, på en så kedelig og ufin måde. 

Med Peters afskedigelse kommer Herlev Billedskole til at mangle en meget inspirerende og dygtig lærer

Med Peters afskedigelse kommer Herlev Billedskole til at mangle en meget inspirerende og dygtig lærer, som med sit smittende humør og vindende væsen har gjort undervisningen hyggelig, varieret, lærerig og skabende, hvilket fremgår af hans altid velbesøgte workshops.

Nuværende og måske kommende kursister vil komme til at mangle den kreative, sprudlende, gemytlige, medlevende, inspirerende og fantastiske kraft, som Peter har tilført skolen og udsat de mange kursister for, som trofast har fulgt hans undervisning.

Det føles, som om jeg har skrevet en nekrolog – Øv!  Det bestemt ikke min mening, for Peter Hesk Møller lever stadig! – Det er værre med kursisterne, der måske ikke overlever. 

(Leder af Herlev Billedskole Signe Dahlerup har fået mulighed for at svare på dette debatindlæg. Det har hun ikke ønsket, fordi der er tale om en personsag. red.) 

ANDRE HISTORIER: Sådan påvirker frosten de store byggerier

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!