Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Del 3: Stærk foregangsmand – da Mille blev til Mike

For 25-årige Mike Foldal er bodybuilding blevet en stor passion, men det er også en del af hans identitet. I foråret stiller han op i sine to første konkurrencer.

I sidste afsnit fortalte vi historien om hvorfor og hvordan Mille blev til Mike. I denne del følger historien om Mikes store passion bodybuilding, og hvordan det hænger sammen med den person, han gerne vil være.

Han mener det seriøst, den 25-årige bodybuilder, som vist nok er Danmarks første transkønnede muskelmand. Men den titel er underordnet. Det er ikke derfor, han dyrker bodybuilding, som er hans store passion. Det er for at vinde.

»Jeg stiller op som bodybuilder. Jeg er bare transkønnet. Jeg vil ikke forskelsbehandles. Jeg vil bare gerne ud med det her til andre mennesker for at motivere dem. Det er hvad du gør det til, hvad du vil, det kan du fandeme gøre,« lyder det fra Herlevborgeren.

jeg vil ikke forskelsbehandles. Jeg vil bare gerne ud med det her til andre mennesker for at motivere dem

Hans historie fra barn til nu har man kunnet læse i de sidste to udgaver af Herlev Bladet. Både om hans forvandling fra pige til dreng, men også om hans mål i livet, hvor netop bodybuilding fylder meget.

ER en mand

»Jeg har altid dyrket sport som for eksempel fodbold, men jeg begyndte for alvor at styrketræne for nogle år siden. Jeg ville gerne fremstå mere muskuløs for at virke mere mand. Hvis nu jeg fik nogle flere former på min krop, så ville folk nok tænke noget hurtigere, at det er en mand,« forklarer han, der oplevede det modsatte i starten.

LÆS OGSÅ: Del 2 – stærk foregangsmand

»Jeg kan huske, at jeg bare var dødtræt af, at folk spurgte, om jeg var en pige eller en dreng. Folk skulle ikke være i tvivl,« siger han, der hurtigt blev bidt af muskeltræningen.

»Det er super fedt at blive større, og jeg elsker at træne. Jeg kan godt li’ den struktur, der er i en kostplan. Jeg kan godt li’ at presse mig selv derud, hvor det er hårdt,« forklarer han, der også oplever, at han bliver i bedre humør.

Går all in

Som det er nu træner Mike Foldal seks gange ugentligt i Fitness World ved Herlev Ringvej. Og det er af to tre timers varighed pr. gang vel at mærke.

Derudover har han også fået sin egen coach, fordi han til foråret stiller op i to konkurrencer.

Det er Classic Physique i det danske forbund DBFF og ugen efter Classic og Mens Physique i det internationale forbund IFBB.

»Jeg går all in på det. Så min dag går med arbejde, træning og min kæreste,« fortæller han, der også har påbegyndt en stram diæt.

Min coach siger, jeg godt kunne blive rigtig god

Drømmen er et prokort, som man kan få i IFBB, når man har stillet op nok gange, og er den bedste blandt dem, der er med.

»Sådan et betyder, at jeg kan konkurrere udenlands mod andre med et prokort. Dem der vinder prokonkurrencerne kan så stille op til Mr. Olympia,« forklarer han, der er spændt på, om han bide skeer med sine konkurrenter.

»Jeg tænker meget over det. Jeg håber jeg kan følge med gutterne. Min coach siger, jeg godt kunne blive rigtig god. Men nu må vi se, hvordan det går til det første show. Jeg synes min krop følger okay med. Men jeg giver den alt, jeg har. Jeg kan ikke gøre det bedre,« fastslår Mike Foldal, der understreger, at han deltager for at vinde.

Ikke bare for at være med.

Læs sidste del af serien i Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!