Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Del 2: Stærk foregangsmand – da Mille blev til Mike

Efter mange års kamp føler Mike Foldal sig endelig hjemme i sin krop. Vejen dertil har været lang, men mod, indre styrke og god støtte har fået ham i mål. Nu står han frem for også at hjælpe andre.

I sidste afsnit kunne man læse første del af historien om hvorfor og hvordan Mille blev til Mike. I denne del følger historien om, hvordan transformationen for alvor tager fart.

Fra sit 18. år blev Mike Foldal godkendt til hormoner og efter en test med noget mildt creme, blandt andet for at se sin krops reaktion, startede han for alvor på testosteron.

LÆS OGSÅ: Del 1: Stærk foregangsmand

»Nu får jeg en sprøjte på recept hver 3. måned. I starten var jeg ikke særlig glad for nåle, men det er jo bare et stik, og det er noget, jeg skal gøre resten af mit liv,« fortæller han og spørger om Cecilie er okay.

Det gør han flere gange under interviewet. Hun nikker og smiler.

Den første store forandring var mere hår på kroppen og en dybere stemme. Det var underligt.

»Min stemme gik helt i overgang. Det var så mærkeligt. Der gik nogle måneder. Jeg var helt hæs og mærkelig. Men det var også super fedt, og det blev mere og mere normalt,« husker han, der undrede sig over, at hans adamsæble også begyndte at vokse.

Min stemme gik helt i overgang. Det var så mærkeligt

»Mine tindinger blev også højere, og jeg fik skæg,« griner han.

Fotografen indskyder, at det kan være ret så irriterende at skulle barbere af hele tiden, og Mike medgiver med et grin, at han er enig. Den del kunne han godt være foruden.

»Generelt synes jeg bare, at det var fedt, at der endelig skete noget. Men jeg havde det også sådan, at jeg ventede hele tiden på det næste,«.

Det store skridt

I 20-21-års-alderen, hvor Mike Foldal var godt i gang med sin uddannelse til anlægsgartner, skete det næste store.

»Jeg skulle have fjernet brysterne,« fortæller han, der havde gået med noget, der trykkede dem flade indtil nu.

»Det var vildt ubehageligt, og jeg fik ondt i ryggen,« fortæller han, der efter den operation nu skulle have fjernet sin livmoder.

I oktober 2017 var han så kommet til den sidste store operation. På mange måder et afgørende skridt, men heller ikke helt uden risici.

Sindsmæssigt er jeg den, jeg altid har været

Han skulle have en penis og helst en, der fungerede. Det var nemlig ikke givet efter tidligere tiders erfaringer.

»Jeg er nummer ni i Danmark til at få det lavet. Ham,  de havde inde sidst, gik det ikke så godt med, men det er måske, fordi han er ældre, og jeg er ung og i god form,« spekulerer Mike Foldal, der er lykkelig for, at operationen gik godt.

Han kigger på sin venstre arm, hvor en nordisk inspireret tatovering snor sig rundt, men forsvinder i et stort ar. Den hud, der en gang var dér, har lægerne brugt til at konstruere hans mandlige kønsorgan. Og ifølge Mike med stor succes.

»Jeg føler, det går rigtig godt nu. Jeg har været heldig,« siger han, der stadig går til tjek for at sikre, at det hele fungerer, som det skal.

Min mand

I dag er Mike Foldal glad for sin beslutning. Så glad, at han gerne vil dele sin historie.

»Sindsmæssigt er jeg den, jeg altid har været, men det gør sygt meget, at det udvendige også stemmer overens med ens hoved, og det gør sygt meget for ens psyke også. Det får mig virkelig til at slappe af oven i hovedet,« fortæller han, der understreger, at det også har været hårdt til tider.

Derfor er det også vigtigt, at man har en god familie og vennekreds omkring sig til at bakke op. Det betyder alt, lyder det.

Nå ja, og så selvfølgelig en kæreste, der er med på sidelinjen. Han kigger på Cecilie. De har været sammen i godt tre måneder, så det er stadig nyt, men det er tydeligt, at de er glade for hinanden. Og så betyder alt andet vist ikke så meget. Hun kigger tilbage:

»Jeg synes bare, han er dejlig. Jeg tænker ikke yderligere over hans baggrund. Jeg ser ham bare som min mand,« siger hun.

Læs næste del af serien i Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!