Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor vil B1973 bygge et aktivitetshus

Det har i flere år stået på ønskelisten at få udvidet rammerne på Elverhøjen 64, og snart ser det ud til at kunne lade sig gøre.

Pokaler, diplomer, fodboldtrøjer og vimpler i alskens farver pryder væggene i B1973’s klubhus. Det syner af og handler om fodbold, men faktisk også om så meget andet. Det følger også af klubbens slogan: ‘Meget mere end fodbold’. Og netop det vil klubben, der nu har eksisteret i 50 år, gerne tilgodese i endnu større udstrækning.

Planen er ifølge formand, Henrik Cortsen, at ombygge og udbygge klubhuset til et større og mere tidssvarende aktivitetshus med nye faciliteter, som giver nogle flere muligheder.

»Tanken er, at vi skal kunne rumme alle, sådan at man ikke bare træder ind i klubhuset og kun ser pokaler og fadøl, men så det også bliver et sted, hvor man har lyst til at være,« forklarer han og påpeger, at der både skal være plads til for eksempel en lektiecafé for unge og en strikkeklub for de ældre.

Som det er i dag rummer klubben en bred vifte af brugere lige fra petanqueklubben, der låner lokalerne, til FC Prostata, FC Demens og Alpetoppen for ikke at forglemme hele fitnesscentret med sine 600 medlemmer – fodboldklubben har 1.200.

»Vi kan ikke rumme så mange medlemmer i de nuværende lokaler, og hvis man kigger sig omkring, så er datoen også ved at være udløbet på det meste,« uddyber Henrik Cortsen og understreger, at det ikke handler om at tiltrække nye medlemmer, men derimod om at gøre det attraktivt for de eksisterende at blive hængende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Cortsen i det nuværende lokaler. Café Momse rykker selvfølgelig med over i det nye. Foto: Kenneth Hougaard.

Fester rykker indenfor

Efter de foreløbige tegninger, som er lavet af det samme firma med speciale i bjælkehuse, som har lavet meget af det eksisterende, bliver det nye hus ifølge formanden cirka 425 kvadratmeter stort og holdes i den grå farve. Dertil kommer, at man bevarer den del af det eksisterende klubhus, som er nyest og ligger tættest på Elverhøjen. Her er blandt andet et stort mødelokale.

I de nye lokaler er det planen, at der bliver et kæmpe rum, som kan opdeles i mindre enheder ved hjælp af skillevægge til gavn for de forskelligere brugere. Et slags multifunktionelt rum. Derudover skifter man de nuværende to toiletter ud med fem nye plus et handicaptoilet og puslerum. Det samme med køkkenet, som også bliver fornyet og opskaleret. Café Momse, som er et centralt mødested i det nuværende klubhus, kommer med over i det nye.

Gårdmiljøet mellem fitnessbygningen og klubhuset skal også bevares, selvom det på grund af husets udvidelse bliver en del mindre. Hidtil har klubben brugt gården til at rejse et kæmpe telt, hver gang der skulle holdes fest. Det slipper man nu for, anfører formanden, fordi der vil være plads nok til at rykke festen indendøre. Noget der også vil komme de naboer til gavn, der hidtil har følt sig støjplaget af festerne.

»Vi holder nabomøder hvert år, hvor vi også har annonceret vores planer, og vi har også lovet at informere naboerne, når vi er blevet klogere på, hvad vi må,« fortæller Henrik Cortsen og tilføjer, at man blandt andet også har tilgodeset naboerne ved kun at arbejde med små vinduer i væggen ind mod dem.

Flere år undervejs

Apropos hvad klubben må og ikke må, så kræver en ombygning af klubhuset et tillæg til den eksisterende lokalplan 55, fordi man med nybyggeriet kommer op på i alt 1.173 kvadratmeter, hvor der kun må bygges 810. Det fremgår af et referat fra det seneste økonomi- og planlægningsudvalgsmøde.

Her oplyser Herlev Kommune også, at man vil udarbejde en miljøscreening i henhold til miljøvurderingsloven. Kommunen vurderer, at lokalplantillægget bliver sendt i høring til september og kan være færdigt i slutningen af året.

B1973 kalder i en projektbeskrivelse det nye aktivitetshus et ‘samlingssted for borgerne i Herlev Syd’, og spørger man Henrik Cortsen kan det kun gå for langsomt med at få realiseret det. Projektet og ønsket har nemlig været en del år undervejs. I en artikel fra Herlev Bladet i 2020 kan man for eksempel læse om den daværende formand og visionen om at bygge et nyt idrætscenter for alle i det sydlige Herlev. Noget der altså nu ser ud til at lykkedes. Men spaden kommer nok først i jorden til næste år, lyder det fra Henrik Cortsen.

Tv. Elverhøjen. Den første del af klubhuset bevares, mens det gamle rives ned og erstattes af en bygning, der cirka dobbelt så stort. Illustration: AmerLog.dk
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!