Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så mange overvågningskameraer er der registreret i Herlev

Markant flere på Vestegnen har registreret deres overvågningskameraer i politiets kameraregister: Dit kamera kan være et vigtigt bidrag til at opklare alvorlig kriminalitet, siger politileder.

Flere virksomheder, foreninger eller borgere registrerer sig i politiets kameraregister POLCAM.
Således kan Københavns Vestegns Politi nu notere, at 3.229 overvågningskameraers placering er registreret rundt om i politikredsen – af dem er der 276 registreret i Herlev, oplyser Københavns Vestegns Politi til Herlev Bladet.

»Registeret giver os en direkte og hurtig mulighed for at se, hvor kan vi muligvis kan finde brugbar overvågning, og det kan være af afgørende betydning i en efterforskning af alvorlige forbrydelser – især hvis hastigheden er vigtig,« siger vicepolitiinspektør Søren Rye, Københavns Vestegns Politi.

Han takker alle de virksomheder og borgere, som allerede har været inde og registrere deres overvågningskameraer, og gør andre opmærksom på, at det nemt kan ske på politiets hjemmeside.
Virksomheder, myndigheder og foreninger har siden 2021 haft pligt til at registrere sig, mens det for private borgere er frivilligt.

ANDRE HISTORIER: Ny undersøgelse: Så trygge føler herlevborgerne sig

Stor stigning på tre år

I juni havde 3.229 på Vestegnen registreret sig i POLCAM. Det er 467 flere end sidste år, 885 flere end i 2021 og 2.338 – eller 262 procent – flere end i 2020.

Stigningen spores i alle 11 vestegnskommuner og dermed i hele Københavns Vestegns Politis område.

»Når vi efterforsker grov kriminalitet, ser vi jævnligt, at der hænger flere kameraer i et område end de, vi har i kameraregisteret – så jeg vil gerne opfordre til, at man hjælper os og går ind og registrerer sig via vores hjemmeside,« siger Søren Rye.

Hvis man allerede har registreret sig, opfordrer vicepolitiinspektøren til, at man husker at opdatere eventuelle ændringer – for eksempel hvis overvågningen fjernes eller flyttes.

Her kan du registrere dit overvågningskamera og læse om reglerne

ANDRE HISTORIER: Derfor vil B1973 bygge et aktivitetshus

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!