Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det ridende politi besøgte Herlev

Torsdag fik Herlev besøg af en speciel patrulje fra Københavns Politi.

Der er hverken tale om omstruktureringer eller en ny strategi fra politiets side. Sådanne tanker var ellers nærliggende, da to heste med betjente torsdag ved frokosttid kunne ses i skridt ned gennem Herlev Bygade.

»Københavns Politi har en ridende sektion, og de skulle ud og lufte hestene og træne lidt, og så nævnte vi at de kunne kigge forbi Herlev,« fortæller Klaus Børnig Mortensen, Leder af Lokalpolitiet Distrikt Nord ved Københavns Vestegns Politi.

Fordele på hesteryg

Han tilføjer, at politikredsene kan gøre brug af hestene, når det giver mening som for eksempel til Herlev Festuge eller andre lignende begivenheder.

Derudover er der ifølge ham også fordele ved at benytte politi på hesteryg.

»Det giver et godt overblik på hesteryg, og det kan også være med til at give et andet billede af politiet, så vi bruger dem i indsatser, hvor det giver mening for os,« uddyber han, der understreger, at dét at de var i Herlev torsdag altså bare var et tilfælde.

Det ridende beredskab har pt. fem heste af racerne Oldenborger og Dansk Varmblod, men man vil gerne op på 20. De fem står pt. opstaldet på en gård på Amager.

LÆS MERE: Politiets heste søger nyt hjem

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!