Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Spædbarnssag: Forældre får 14 år for drab

OPDATERES: En 24-årig kvinde og en 34-årig mand er af dommere og nævninge blevet kendt skyldige i at have dræbt deres syv uger gamle datter, som følge af vold på Herlev Hospital og Rigshospitalet sidste år. De får 14 års fængsel hver. Derudover skal kvinden udvises af landet.

Et enigt nævningeting og tre dommere har ved Retten i Glostrup torsdag kendt den 34-årige danske statsborger Mohamad-Bager Faieq Hussein Al-Jeboury og hans 24-årige hustru Rand Yaseen, som er irakisk statsborger, skyldige i drab på deres syv uger gamle datter, som blev født tre måneder for tidligt på Herlev Hospital 4. marts og siden overført til Rigshospitalet. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af retten.

Straffen er blevet udmålt til 14 år til begge forældre. Derudover skal den 24-årige kvinde udvises.

Af pressemeddelelsen fremgår, at retten ‘i skærpende retning blandt andet har lagt vægt på, at der var tale om et værgeløst barn, og at drabet blev begået af forældrene efter et meget fast forsæt og plan, og at der blev begået vold over en lang periode’. Begge de tiltalte har anket dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

Drabet, som er forårsaget af gentagen mishandling ifølge anklageskriftet 31 brud på ribbenene, et kraniebrud, der medførte sammenklapning af lungerne, iltmangel samt svære hjerneskader, skulle være begået i perioden fra fødslen til 13. april. Pigen døde af sine kvæstelser 25. april efter at have ligget i respirator.

Ville dræbe bevidst

Ifølge pressemeddelelsen fremgår, at retten har lagt vægt på, at de lægelige oplysninger med sikkerhed viste, at pigen havde været udsat for vold ved klemning, og at skaderne efter denne vold førte til hendes død.  Desuden viste oplysninger fra internettet og forældrenes indbyrdes kontakt, at de ikke ville have barnet.

LÆS OGSÅ: Forældre nægter sig skyldige

‘Således skrev kvinden knap 5 uger før fødslen under et besøg i sit hjemland Irak, at hun ville opsøge en apoteker og bede ham om ”noget, der kan dræbe barnet”, ligesom hun 4 uger før fødslen skaffede piller, der ville kunne fremkalde en abort. I retten forklarede hun, at hun havde taget pillerne på et tidspunkt forud for den akutte fødsel.’

Et andet eksempel fra pressemeddelelsen:

Ikke sindssyge

‘Den 3. april skrev manden bl.a. til kvinden: ”Pres hende igen” og ”Det vigtigste er, at du skal presse hende”. Dette var dagen efter, at lægerne pludselig havde opdaget en punk­teret lunge hos pigen, som senere viste sig at være forårsaget af ribbensbrud opstået som følge af klemning. Den 6. april skrev han: ”hvad tid dør hun”. Den 9. april kort før midnat opstod pludselig på ny en punkteret lunge, forårsaget af et nyt ribbens­brud. Begge forældre var da sammen med pigen.’

Det er i forbindelse med domsafsigelsen kommet frem, at forældrene er blevet mentalundersøgt og ingen af dem er blevet erklæret sindssyge – heller ikke i gerningsøjeblikket. Det skriver BT.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!