Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tiltalt for spædbarnsdrab: Forældre nægter sig skyldige

En syv uger gammel pige døde sidste år af de kvæstelser, som hendes forældre skulle have påført hende på både Herlev Hospital og Rigshospitalet. Det oplyser Ekstra Bladet og en aktindsigt, som Herlev Bladet har fået.

Det er en makaber sag, som skal for Retten i Gloslunde 10. januar. Her står en 24-årig mor og en 34-årig far tiltalt for at have forårsaget deres syv uger gamle datters død som følge af grov vold. Det skriver Ekstra Bladet.

Det fremgår af en aktindsigt i anklageskriftet, som Herlev Bladet har fået, at volden skulle være sket i perioden 4. marts til 13. april sidste år. En periode, hvor pigen, både var indlagt på Herlev Hospital og på Rigshospitalet. Her skulle forældrene ifølge anklagen i mindst to tilfælde have påført pigen adskillige ribbensbrud i begge sider samt brud af venstre isseben ved blandt andet at have klemt, slået og rusket hende. Vold, der ifølge anklagen medførte sammenklapning af lungerne, iltmangel og udbredte alvorlige hjerneforandringer, som i sidste ende medførte hendes død.

Født på Herlev

Ifølge Ekstra Bladet blev pigen født på Herlev Hospital 4. marts og samme dag overført til Rigshospitalet som for tidligt født. Efter to uger kom hun tilbage på Herlev Hospital, men blev så i starten af april igen overført til Rigshospitalet, hvor der 25. april blev slukket for respiratoren.

Sagen er fremlagt som en nævningesag, og der er afsat seks retsdage, hvor man ifølge Ekstra Bladet blandt andet vil afhøre 15 vidner såsom jordemødre, sygeplejersker, læger og en retsmediciner fra både Herlev Hospital og Rigshospitalet.

LÆS OGSÅ: Opdateret – dødt spædbarn på Højbjergvej

Udover tiltalen for manddrab mod begge forældre, som nægter sig skyldige, en dom, der kan give fra fem år til livstid, vil anklagemyndigheden også forsøge at få den 24-årige udvist med indrejseforbud for bestandig.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!