DIF opfordrer Herlev til at gøre mere ud af ‘outdoor’-idrætten
I en ny DIF-rapport, hvor Herlev Kommune ligger i bund, opfordres kommuner landet over til at forbedre mulighederne for idræt i naturen blandt andet ved at skabe flere faciliteter.
Herlev skraber bunden i en ny opgørelse af idrætsmulighederne i naturen, som de ser ud i de enkelte kommuner. Men det betyder ikke, at der er et potentiale for at nå højere op på listen.
»Det kan godt være, at der ikke er noget vand, så man ikke kan lave vandsportsfaciliter, men man kan bruge skov og parker til at gøre noget for skovidrætten som for eksempel mountainbiking og orienteringsløb«, foreslår Casper Lindemann fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag opgørelsen.
Han fortsætter:
»Så det kan godt være, at Herlev altid vil ligge i den tunge ende, men kommunen kan sagtens rykke højere op«, lyder det.
Opgørelsen, som er den første af sin slags, er en del af en rapport, som Danmarks Idrætsforbund står bag under navnet: ’Outdooridræt i Danmark – en analyse af idrætsmulighederne i den danske natur’.
Den er lavet med baggrund i en stigende tendens, der viser, at andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016.
Herlev i den tunge ende
At Herlev i øvrigt sammen med Rødovre og Frederiksberg Kommune ligger nederst på listen, har ifølge Casper Lindemann sin forklaring.
Ikke mindst set i lyset af, at rapporten primært tager udgangspunkt i mulighederne for at dyrke skovidræt og vandsport.
»Herlev taber meget på arealsiden. Der er ikke vand, men noget af Hareskoven, og det er klart, at hvis det eneste, der er at byde på, er lidt natur og ikke så mange faciliteter, så har man lidt de naturgivne forhold imod sig«, vurderer Casper Lindemann fra DIF.
Omvendt påpeger han, at det ikke skal være en undskyldning for ikke at gøre noget.
LÆS OGSÅ: Idrætselever roser deres nye klasse
Ifølge ham er DIF’s budskab med rapporten netop at huske kommunerne på, at der er en stigende interesse for at dyrke idræt i naturen.
»Det bør man huske på, når man laver idrætspolitik i kommunerne. Det handler ikke kun om haller, men også om, hvad vi kan gøre med de grønne områder«, siger Casper Lindemann, der understreger, at det ikke handler om at kritisere kommunerne.
Positiv udvalgsformand
Formand for Herlev Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Kim Wacker (A), kan godt følge pointerne i en ny rapport, som Danmarks Idrætsforbund har udgivet.
»Jeg er meget fortaler for outdooridræt som for eksempel mountainbike. Det er jo lettilgængeligt, hvis man bor i Herlev, hvor der bare er fem minutter til Hareskoven, så det kunne da godt være, vi skulle være mere oplysende i forhold til, hvad der er af muligheder i naturen i nærområdet«, vurderer han.
Samtidig påpeger han også, at kommunen i forvejen har et velfungerende foreningsliv.
»Vi har mange foreninger, hvor der også er en masse andre effekter som blandt andet gode sociale ting, men selvfølgelig skal vi også prøve på at få så mange som muligt ud i naturen«, siger udvalgsformanden, der godt kan se, at der er et uudnyttet potentiale.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks