Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Digter fra Herlev vil provokere folk til at tage stilling

Jeffrey McCammon Solstorm har skrevet raptekster i 20 år, men nu er han gået en anden vej i poesien. Han har skiftet rapteksterne ud med digte, som han håber vil ramme læserne og få dem til at tage stilling.

For Jeffrey McCammon Solstorm, der er født og opvokset i Herlev, er det ikke første gang, at han udtrykker sig gennem ord og sproglige finurligheder, men det er første gang, at hans poesi kan læses på skrift.

Han har skrevet raptekster i over 20 år, men nu debuterer han med digtsamlingen ‘Ud over afgrunden med åbne øjne’, der udkom fredag den 25. marts.

»Jeg håber, den (digtsamlingen red.) provokerer folk til at tage stilling, fordi når vi bliver provokeret til ting, så tager vi som regel stilling, ellers ville vi ikke blive provokeret,« siger han og understreger, at det ikke bare er en provokationsbog bare for at provokere.

Digtsamlingen kan ifølge digteren læses som en samfunds- og teknologikritik, fordi digtene handler om det, som han finder problematisk, skræmmende eller som han mener, at folk bør tænke over.

»Den (digtsamlingen red.) handler om de afgrunde, vi træder ud over vel vidende om de konsekvenser, der er ved den her afgrund. Det lyder meget dramatisk med afgrunden, men rent metaforisk, så er kærlig for eksempel en afgrund, mange af os vel vidende træder ud over,« siger han.

LÆS OGSÅ: Ny digtsamling: En fortælling om at blive far til en søn, når man aldrig selv har haft en far

Jeffrey McCammon Solstorms debut digtsamling ‘Ud over afgrunden med åbne øjne’ udkom fredag den 25 marts. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Titlens betydning

Kærlighed er ikke den eneste afgrund, som bogens titel dækker over. Digteren nævner også identitet, døden, samfundet og teknologien, som eksempler på andre afgrunde, vi gennem vores liv kaster os ud over.

For digteren ligger der en del betydning i titlen, men han mener også, det er op til læseren, at vælge den fortolkning, som giver mening for dem.

»Titlen er den bedste måde, at beskrive hele bogen på, og så er det min indstilling til verden, som kan tolkes meget dystert, men det kan også tolkes som en bevidsthed. Jeg er digteren, der ser, hvad der sker,« fortæller han og tilføjer:

»Jeg kan godt lide tvetydigheden i det. Det er interessant at skrive noget, som kan betyde tolv ting, men jeg er enig i alle fortolkningerne,« siger han.

Herunder ses et af digtene fra Jeffrey McCammon Solstorms nye digtsamling ‘Ud over afgrunden med åbne øjne’, som Herlev Bladet har fået lov til at dele.

Mest dig 

Nogle gange
når du skriver
dit uopfordrede
brok
over ting som jeg ikke
kan kontrollere

håber jeg
at en uopdaget
meteor
af gigantisk størrelse
vil ramme planeten
og udslette
alle og enhver

men mest dig

Du kan læse mere om Jeffrey McCammon Solstorm i næste uges Herlev Bladet.

LÆS OGSÅ: Herlev har de bedste højtlæsere

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!