Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny digtsamling: En fortælling om at blive far til en søn, når man aldrig selv har haft en far

Digteren Özcan Ajrulovski er vokset op uden en far at se op til, og da han selv blev far til en søn i 2017, satte det en masser tanker og følelser i gang hos ham. De blev til digte, der nu kan læses i hans nye digtsamling ‘Superhelt’.

Özcan Ajrulovski er digter, og bor i Herlev. Han har aldrig haft et forhold til sin far, som han sidst så, da han var fire år gammel. Derfor har han altid taget afstand fra titlen og ordet ‘far’, men da han var 30 år skete der noget, der ændrede det.

»Nu var det pludselig mig, der skulle være far,« fortæller digteren.

I 2017 blev Özcan Ajrulovski far til sin søn. Det satte en masse tanker og følelser i gang hos digteren, der først nu begyndte at reflektere over forholdet til sin egen far.

»Inden da havde jeg slet ikke tænkt over det. Jeg har altid sagt, at det aldrig har påvirket mig, men der begyndte det at ramme mig,« siger han.

Tankerne blev til digte, som han tirsdag den 15. marts udgav i digtsamlingen ’Superhelt’.  Han beskriver selv digtsamlingen som en fortælling om sin egen rejse og personlige udvikling.

»Jeg var en søn uden en far. Nu er jeg far til en søn,« siger han rørt om baggrunden for digtsamlingen.

En personlig fortælling

Özcan Ajrulovski har boet hele sit liv i Nordvestkvarteret i København, men i 2014 blev han gift med sin kone. De flyttede sammen til Herlev, hvor de stadig bor i dag. Det var også i Herlev, at digteren fik sin nye titel som ’far’, og digtene til den nye digtsamling blev skrevet. 

»Det var en proces, hvor jeg arbejdede meget med mig selv. Mange af de digte, der er i digtsamlingen, var en del af den proces,« fortæller han.

Digteren fortæller, at det var svært for ham at forholde sig til den nye titel som far, fordi han var bange for at blive fraværende, som sin egen far var over for ham. Han brugte digtene til at bearbejde de tanker og følelser, han gik rundt med. 

Digtsamlingen ’Superhelt’ er derfor meget personlig, og giver et indblik i digterens liv, tanker og følelsesunivers. Noget som digteren ikke før har gjort.  

»Jeg er ikke en type, der snakker særlig meget om mit privatliv, hvor her får man nærmest min dagbog. Så værsgo,« siger han med et smil.

Özcan Ajrulovski håber, at han med sin nye digtsamling kan være med til at starte en samtale for andre, som også har  manglet en faderrolle i deres liv.

»Jeg prøver at være den stemme, som jeg selv føler, jeg har manglet især som ung,« siger han. 

LÆS OGSÅ: Rapperen DonX har et klart budskab

Herunder ses et af digtene fra Özcan Ajrulovskis nye digtsamling ‘Superhelt’, som Herlev Bladet har fået lov til at dele. 

Forandringer

Da jeg var to år
blev mine forældre skilt
Det ændrede mig

Da jeg var seks år flyttede vi
fra Sverige til Danmark
Livet ændrede sig

Da jeg var femten år blev jeg spurgt
hvem er din far?
Det ændrede mig

Da jeg var treogtyve år
mødte jeg en pige
Livet ændrede sig

Da jeg var thredive år
gav hun mig en søn
Det ændrede mig

I dag smiler jeg til livet
og livet smiler
tilbage til mig

Hej ”Far”
jeg klarede mig fint
uden dig

Du kan læse mere om Özcan Ajrulovski i denne uges Herlev Bladet.

LÆS OGSÅ: Kendt børnebogsforfatter på Herlev Bibliotek 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!