Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dom: Afdelingsleder misbrugte beboeres hævekort

En 48-årig tidligere afdelingsleder på Omsorgscenter Hjortespring har fået ét års betinget fængsel og samfundstjeneste for at have stjålet op mod 300.000 kroner fra to beboere, hvis økonomi hun skulle administrere.

En 48-årig social- og sundhedsassistent og nu tidligere afdelingsleder på Omsorgscentret Hjortespring i Herlev er blevet kendt skyldig i databedrageri, mandatsvig og grov udnyttelse af to beboeres private økonomi og tillid.

Det bestemte Retten i Glostrup tirsdag denne uge, hvor man takserede straffen til et års betinget fængsel, 200 timers samfundstjeneste og tre års frakendelse til at udføre sit hverv. Derudover skulle hun også betale de op mod 300.000 kroner tilbage, som hun havde bedraget sig til. Det oplyser specialanklager ved Københavns Vestegns Politi, Helene Yde Herborg.

Dømt i fuldt omfang

Ifølge anklageskriftet har den 48-årige udnyttet først den ene beboer i perioden januar 2013 til 31. december 2017. Det skete ved, at hun i adskillige tilfælde skaffede sig adgang til beboerens konto, som hun helt eller delvist havde mandat til at administrere, og hævede op mod 183.900 kroner på hævekort og i banker. Derudover  benyttede hun også vedkommendes Dankort til at købe ind for cirka 31.329 kroner.

I det andet tilfældet fra 1. april 2017 til 8. december samme år gik det ud over en anden beboer, som ligeledes mistede 54.800 kroner, som den 48-årige hævede i automater og banker i Herlev og Ballerup samt 21.000 kroner, som blev overført til en konto på omsorgscentret.

Den nu tidligere afdelingsleder blev dømt i alle anklager og modtog dommen.

Anklager Helene Yde Herborg har ikke yderligere kommentarer til dommen.

Omsorgscentret Hjortespring er et selvejende plejehjem, som blev oprettet af Røde Kors i 1976, men ikke længere er en del af organisationen. Til gengæld har man lavet en driftsoverenskomst med Københavns Kommune. Det er dog Herlev almennyttige Boligselskab, der ejer bygningen.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!