Efter skyderi: Politi og kommune arbejder på at genskabe tryghed i området
Mens politiet er til stede ved Sennepshaven efter tirsdagens skyderi, er kommunen på gaden med SSP-teamet og stiller også en tryghedskonsulent og psykologhjælp til rådighed.
Dagen derpå er der ikke meget at se efter tirsdagens voldsomme skuddrab ud for Sennepshaven 54. Faktisk er der ret stille. Kun grus spredt ud dér, hvor en af de to dræbte blev fundet samt politiets mobile station vidner om, at der er foregået noget i området.
Netop den mobile politistation ankom til området klokken 7.30 onsdag morgen og skal være der hele dagen.
»Vi er her for at berolige folk. De kan komme og stille spørgsmål eller komme med oplysninger, som vi kan give videre til efterforskningen, men vi kan ikke sige noget om sagen«, fortæller Claus Stamp fra Københavns Vestegns Politi.
LÆS OGSÅ: Kender ikke de dræbtes fulde identitet
Med sig har han tre kollegaer, hvoraf den ene er i uniform og de to andre bærer gule veste med påskriften ‘Forebygger’. Det betyder, at de har lidt længere tid til at snakke med folk. Lægge en dæmper på, som de siger.
Ifølge Claus Stamp har der i løbet af formiddagen været en fem seks stykker forbi blandt andet fra det nærliggende plejecenter, og de havde både brug for at snakke, men også komme med deres oplevelse af gårsdagens hændelse.
Psykolog til rådighed
Også Herlev Kommune er til stede i nærmiljøet. Ikke mindst med SSP-teamet, som allerede i går troppede op en halv time efter skyderiet, som foregik kort før klokken 17.50. Det fortæller borgmester Thomas Gyldal Petersen (A).
»Vi vil gerne være med som kommune til at understøtte, at der bliver skabt tryghed i området. Derfor havde jeg i morges et møde med repræsentanter fra de to afdelingsbestyrelser Lille Birkholm I-II og Lille Birkholm III samt med tryghedskonsulent Gitte Dalskov, som har mange gode relationer i Herlev«, fortæller han.
Han tilføjer, at tryghedskonsulenten, der i øvrigt tidligere har været leder af den lokale politistation i Herlev, set i lyset af gårsdagens hændelse, der foregik i et boligområde midt i spisetiden, har flyttet sit kontor til ejendomskontoret i Peberhaven.
»Så hun er til rådighed for beboerne. For dem, som har behov for at fortælle noget , de har set eller hørt eller andre, som har været så tæt på skyderiet, at de har brug for hjælp. Dér vil Gitte være behjælpelig med at formidle støtte«, forklarer borgmesteren og påpeger, at til dem, der har været meget tæt på hændelsen, har kommunen i aften sørget for psykologbistand.
Tal med hinanden
Thomas Gyldal Petersen påpeger, at der ifølge politiet indtil videre ikke er noget, der tyder på, at de involverede er Herlevborgere, og hvis det viser sig, at sagen ikke er specielt relateret til Herlev, så vil det ifølge ham alt andet lige været nemmere at komme videre. Men uanset handler det lige nu om at stå sammen, siger han.
LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser vidner
»Det er vigtigt nu, at vi hjælper hinanden, at vi i denne by alle har en rolle. Jeg var selv oppe i Sennepshaven i aftes og talte med en masse borgere. De var chokerede og forskrækkede, men også rolige og rationelle, og jeg gik rundt i området med SSP og mødte en masse, der var ude og gå med hunden eller vej hjem fra fodbold med deres børn, og der er en opfattelse i området af, at her har vi det godt. Over de sidste år har vi også gjort meget for at forskønne området. Derfor er det her et kæmpe chok, men det man skal nu er at tale med hinanden«, lyder budskabet fra borgmesteren.
Tryghedskonsulenten kan kontaktes via SSP på telefon: 30 16 83 82.
Læs meget mere i Herlev Bladet næste uge
Der er lukket for kommentarer